Η συνταγή για Χοιρινή Τηγανιά με Ρακόμελο είναι πολύ απλή και θέλει λίγο χρόνο. Ακολουθήστε τα βήματα παρακάτω και τέτοια χοιρινή τηγανιά δεν θα έχετε δοκιμάσει ξανά!
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
400 γρ σπάλα χοιρινή
50 ml ρακί
1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια, κατάλληλα για τηγανιά. Στη συνέχεια κόβουμε σε αντίστοιχα κομμάτια το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε καλά τη χοιρινή σπάλα μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές της και προσθέτουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι για να σοταριστεί και αυτό.
Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι και αρχίσει να καραμελώνει, σβήνουμε τη χοιρινή τηγανιά με τη ρακί και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε το θυμαρίσιο μέλι.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της εστίας, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε την τηγανιά να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
Σερβίρουμε αμέσως την Χοιρινή Τηγανιά με Ρακόμελο και την απολαμβάνουμε με Κρητική ρακί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Μόλις πήρα αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα από το Children's Health Defence που ίδρυσε ο Robert Kennedy Junior, ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ ...
-
Ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (19/11) σε ηλικία 72 ετών.
-
H εκπομπή «Today», το πρωινό talk show του ABC, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και στα social med...
-
«Θόρυβο» έχει προκαλέσει η ανάρτηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας,
-
Αν βρείτε ένα τσιμπούρι μέσα στο σπίτι σας, να τι πρέπει να γνωρίζετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου