Υλικά
350 γρ. ρουμελιώτικες χυλοπίτες
1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια, τεμαχισμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, τεμαχισμένα
200 γρ. τυρί κρέμα με σκόρδο και χορταρικά, με χαμηλά λιπαρά
60 ml γάλα, με χαμηλά λιπαρά
200 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου, κατεψυγμένα
150 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
185 γρ. τόνο, στραγγισμένο
75 γρ. γραβιέρα ώριμη, τριμμένη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό κατά 2-3 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού, καθώς θα μαγειρευτούν και αργότερα.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα με σκόρδο και χορταρικά, το γάλα, το μπρόκολο και τον αρακά.
Ζεσταίνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα τα υλικά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποψυχθούν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε και τον τόνο.
Συμπληρώνουμε τις χυλοπίτες στη σάλτσα τόνου και λαχανικών και ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά.
Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες με τη σάλτσα τόνου και λαχανικών σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το μείγμα στο σκεύος.
Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Μόλις πήρα αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα από το Children's Health Defence που ίδρυσε ο Robert Kennedy Junior, ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ ...
-
H εκπομπή «Today», το πρωινό talk show του ABC, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και στα social med...
-
Σας προειδοποιώ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ 10 Δευτερόλεπτα ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
-
Όλες οι κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς γίνονται πλέον VISA
-
Πιστεύατε πότε ότι ο Βόλος θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τη νειλοχαμητική φυλή Μασσάι που την μάθαμε μέσα από το γνωστό τρα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου