Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Αγνοείται η τύχη του USS Carl Vinson στην Κορέα!‌‌

Κάτι περίεργο συμβαίνει στην κορεατική χερσόνησο. Την περασμένη εβδομάδα, τα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου
μιλούσαν για τον.. νέο κορεατικό πόλεμο και για την απόπλου του αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson από τη Σιγκαπούρη όπου ναυλοχούσε για να κινηθεί, υποτίθεται, προς τη Βόρεια Κορέα, δίνοντας την αίσθηση ότι θα υπάρξει συνέχεια στις επιθέσεων με Tomahawk εναντίον – πυρηνικών; – εγκαταστάσεων του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Ορισμένες διαρροές ήθελαν άλλα δυο αεροπλανοφόρα να έχουν λάβει οδηγίες να μεταβούν στην Κορέα, το ένα εκ των οποίων υφίσταται διαδικασία προγραμματισμένης συντήρησης στην Ιαπωνία και το άλλο ολοκληρώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες κοντά στην Καλιφόρνια, εν όψει της επιχειρησιακής του ανάπτυξης!

Ωστόσο, προτού ασχοληθεί κανείς με το Vinson, ας αναζητήσουμε το πρώτο, καθώς το CVN 70 βρίσκεται εκατοντάδες μίλια νοτίως της Σιγκαπούρης και εμπλέκεται σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες με της ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας, παρότι υποτίθεται είχε δοθεί εντολή να κινηθεί προς την κορεατική χερσόνησο. Τι έχει συμβεί;

Το περασμένο Σάββατο (Μεγάλο) σύμφωνα με φωτογραφίες που αποδέσμευσε το αμερικανικό Ναυτικό, η ομάδα μάχης διερχόταν ανάμεσα στις νήσους Ιάβα και Σουμάτρα της Ινδονησίας,ή με άλλα λόγια περί τα 3.500 μίλια μακριά από την Κορέα!

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, επικαλούμενο το αμερικανικό δίκτυο CNN, αναφέρει, ότι προέκυψε κακή συνεννόηση ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο, καθώς η διαταγή για να κινηθεί προς την κορεατική χερσόνησο δόθηκε στο ανώτατο επίπεδο, από τον ίδιο τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του ιστολογίου Defense News, το USS Carl Vinson έλαβε εντολή από τον ναύαρχο Χάρις, επικεφαλής της Διοίκησης Ειρηνικού των αμερικανικών ενόπλων, όμως μια μέρα αργότερα, ο υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, μετά από συνάντηση με τον ναύαρχο στην Ουάσιγκτον, δήλωνε ότι δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο να επέτασσε τη διακοπή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων – με τους Αυστραλούς – και να κινηθεί βόρεια (προς την κορεατική χερσόνησο).

Εδώ είναι όμως που ορισμένοι αναλυτές μιλούν για την πολιτική πλευρά του θέματος, το οποίο μπορεί να φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές. Ορισμένοι θεωρούν ότι η Κίνα, για την οποία ο Λευκός Οίκος μιλά με τα καλύτερα λόγια όσον αφορά το θέμα της αντιμετώπισης του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, θα μπορούσε να έχει ζητήσει την επίδειξη αυτοσυγκράτησης από αμερικανικής πλευράς, με στόχο να διευκολυνθεί η διπλωματική της προσπάθεια για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

el.gr

‌‌

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις