Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Οι υποκριτές ιεροκήρυκες της “ελευθεροτυπίας” και το ΑΠΕ που τώρα το θυμήθηκαν

Πάρα πολύ συζήτηση έγινε για το πως παρουσίασε το θέμα του συνεδρίου του Ταλίν το ΑΠΕ. Για το ΑΠΕ θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια συζήτηση που θα είχε αφετηρία
πολλά,πολλά χρόνια πίσω… Να μην περιοριστεί στο σήμερα,αλλά να ξεκινήσει από τα…παλιά για να δούμε πως μπορεί να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα. Αλλά πρώτα απ΄ όλα εμείς οι δημοσιογράφοι ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ να την κάνουμε αυτή τη κουβεντούλα… Είναι όμως αναγκαίο να γίνει ,γιατί να κουνάνε δάχτυλο όσοι έχουν βάλει όλο το χέρι σ΄ όλα τα κρατικά ΜΜΕ πάει πολύ. Πάρα πολύ… Όσοι δεν έτυχε να δουλέψουμε ποτέ σε κρατικό ΜΜΕ διαβάζουμε τις δηλώσεις κάποιων που θυμήθηκαν την “αντικειμενικότητα” και την “ελευθεροτυπία” και ΓΕΛΑΜΕ. Αν και θα ΄πρεπε να κλαίμε με τα χάλια μας και με την υποκρισία των χρόνια βολεμένων…
Επειδή στο ΑΠΕ παρά τα λάθη και τις παθογένειες κληρονομιά που του ΄χουν αφήσει οι σημερινοί ιεροκήρυκες της υποκρισίας ,οι συνάδελφοι κάνουν καλή δουλειά, ας διαβάσουμε ποια είναι η άποψη του του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ Μιχάλη Ψύλλου:
   
Για να «διευκολύνουμε» τη συζήτηση που καλόπιστα ή κακόπιστα είδε το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το συνέδριο που οργάνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Εσθονίας στο Ταλίν και τις πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:
-Στο συνέδριο είχαν κληθεί οι υπουργοί Δικαιοσύνης των 27 χωρών μελών της ΕΕ και τελικά παρέστησαν μόνο οκτώ -αυτοί που υπέγραψαν και το τελικό ανακοινωθέν για την «Κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων». Η λίστα αυτή με τις 8 χώρες ήταν και η μόνη συγκεκριμένη λίστα με συγκεκριμένα ονόματα χωρών που έδωσε στη δημοσιότητα το Εσθονικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Και αυτό έγραψε το ΑΠΕ ΜΠΕ.  Ουδεμία άλλη λίστα χωρών ανακοινώθηκε και στην επίσημη ανακοίνωση στα εσθονικά και στα ρωσικά που δόθηκε αρχικά στη δημοσιότητα μετά το πέρας του συνεδρίου γινόταν λόγος «για χώρες της ΕΕ ή της Ανατολικής Συνεργασίας». Αρκετές ώρες αργότερα  στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στα Αγγλικά  προστέθηκε ότι «εκπροσωπήθηκαν 19 χώρες», δίχως πάλι να κατονομαστούν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ οι υπόλοιπες χώρες δεν εκπροσωπήθηκαν από υπουργούς Δικαιοσύνης αλλά από τους τοπικούς πρέσβεις και εκπροσώπους τους οι οποίοι μετείχαν βασικά  στην Εκδήλωση Μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας στο Ταλίν. Η «τυπική» αυτή εκπροσώπηση δείχνει και τη … σημασία που απέδωσαν οι χώρες  μέλη της ΕΕ στο συνέδριο …
-Αναφορικά με τον τίτλο του συνεδρίου θα πρέπει επίσης να πούμε ότι άλλαξε δύο-τρεις φορές. Ο αρχικός τίτλος του συνεδρίου ήταν : «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων των Ναζιστικών και Κομμουνιστικών καθεστώτων» και στη συνέχεια έγινε  πιο … μετριοπαθής «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων όλων των Ολοκληρωτικών και Απολυταρχικών Καθεστώτων», προφανώς λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό της χώρας (Ανακοινώσεις Κομμουνιστικών Κομμάτων, Ευρωπαϊκής Αριστεράς, του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή αλλά και Εσθονών βουλευτών).
Τέλος , για τις διεθνείς συνεργασίες του Αθηναικού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι εδώ και δεκαετίες το ΑΠΕ ΜΠΕ είναι μέλος της ΕΑΝΑ (Ευρωπαϊκής Ενωσης Πρακτορείων Ειδήσεων) και συνεργάζεται με όλα τα δημόσια πρακτορεία ειδήσεων των χωρών μελών της ΕΕ, αλλά και των  βαλκανικών χωρών, της Ρωσίας (Ρία Νόβοστι και Ταςς), της Κίνας, πολλών αραβικών χωρών κλπ.    

Μιχάλης Ψύλος

Πρόεδρος –Γεν. Διευθυντής
ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις