Κάντε γλυκό σε 10 λεπτά και βγείτε... ασπροπρόσωπες
Γράφει η Θένια Μυλωθρίδου
Εχετε επισκέπτες, δεν έχετε όμως χρόνο, ούτε και όρεξη να κάνετε κάτι περίπλοκο. Μπορεί να μην έχετε καν ταλέντο στη ζαχαροπλαστική. Θέλετε όμως να μη πάρετε γλυκό από το ζαχαροπλαστείο, να κάνετε κάτι με τα χεράκια σας, να είναι εντυπωσιακό και συνάμα εύκολο... Τότε σας συστήνουμε ένα υπέροχο γλυκό, τύπου προφιτερόλ, της τεμπέλας το λέμε εμείς, που πιστέψτε μας, δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από το κανονικό. Η διαφορά είναι πως γίνεται γρήγορα και με υλικά που μπορείτε να έχετε πάντα, για μία τέτοια στιγμή, στην κουζίνα σας. Εμείς, όσες φορές το κάναμε μας έβγαλε ασπροπρόσωπες...
ΥΛΙΚΑ
1-2 συσκευασίες μικρά κρουασανάκια, με γέμιση κρέμα μιλφέιγ ή σοκολάτα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σκόνη με γεύση μιλφέιγ (εκτός αν θέλετε να κάνετε μόνες σας την κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής)
750 ml κρύο γάλα
Φυτική σαντιγί (αυτή στο κουτάκι)
Λίγη ζάχαρη άχνη
Για την γκανάζ σοκολάτας
200 γρ. σοκολάτα μαύρη
200 γρ.σοκολάτα γάλακτος
225 γρ. γάλα εβαπορέ ή φρέσκο πλήρες
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα
Αν επιλέξουμε να πάρουμε την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής, χτυπάμε την σκόνη με 750-800 γρ. γάλα και όχι με 600 γρ. που λέει η συσκευασία για να γίνει βελούδινη και όχι πολύ σφιχτή. Αν θέλουμε πάλι να την κάνουμε μόνοι μας, είναι η γνωστή διαδικασία που ακολουθείτε για κρέμα ζαχαροπλαστικής, ωστόσο αυτό θα μας καθυστερήσει. Παράλληλα, χτυπάμε τη φυτική κρέμα με ελάχιστη ζάχαρη άχνη (να μη γίνει πολύ γλυκό) και την ενσωματώνουμε με την κρέμα, ανακατεύοντας απαλά. Κρατάμε λίγη από την σαντιγί αν θέλουμε για να γαρνίρουμε.
Για την γκανάζ
Σε ένα μπολ ή κατσαρολάκι τοποθετούμε τις δύο σοκολάτες, το γάλα και την μαργαρίνη και σε μπεν μαρί, λιώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία και ομοιογενής κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει...
Στο μπολ
Κόβουμε τα κρουασανάκια στη μέση και μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια.
Ανάλογα με το μέγεθός τους θα βγουν και οι μερίδες. Ενα κρουασανάκι στο σύνολο, σε κάθε μπολ είναι αρκετό. Από εδώ και πέρα, βάζουμε όση κρέμα ζαχαροπλαστικής θέλουμε και αντίστοιχα γκανάζ. Φυσικά παίζει ρόλο το γούστο μας. Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω σαντιγί ή γαρνίρουμε με φλούδες σοκολάτας ή φράουλες. Είναι έτοιμο. Το καλύτερο θα ήταν να μείνει λίγες ώρες στο ψυγείο για να δέσουν άψογα τα υλικά και να είναι κρύο.
Καλή σας επιτυχία!!!
http://www.life-events.gr/index.php/gefseis/797-to-profiterol-tis-tempelas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.