ΥΛΙΚΑ
1 κουτί κονσέρβα εβαπορέ λάιτ των (400γρ.)
2 κουτιά νερό (μετράμε από το ίδιο το κουτί)
1 κουτί άνθος αραβοσίτου Γιώτης των (160 γρ.) ΟΧΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!!!
2 βανίλιες
1 κ.σ Βιτάμ
1 ποτήρι ζάχαρη
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη +400 ml γάλα
2 πακέτα μπισκότα σφολιατίνια.(αν θέλετε να τρίψετε και στην επιφάνεια,τότε χρειαζόμαστε 3 πακέτα.Εγώ δεν είχα και έτριψα κράκερς Παπαδοπούλου!!!
άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το εβαπορέ,το νερό το άνθος αραβόσιτου και το 1 ποτήρι ζάχαρη.(Αν το θέλετε πιο γλυκό δοκιμάστε και προσθέστε αναλόγως) Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτω τις βανίλιες και το Βιτάμ,ανακατεύω,αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ,τη σκεπάζω με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια και την αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.Περίπου 2 ώρες.
Εγώ τη βάζω στο ψυγείο για πιο γρήγορα.
Εντωμεταξύ,χτυπάω τα γκαρνί με το γάλα,σε σαντιγί.
Η κρέμα όταν κρυώσει θα γίνει πολύ σφιχτή μην τρομάξετε.
Την χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψει και να μαλακώσει,και ενσωματώνω χτυπώντας τη μισή σαντιγί.
Την άλλη μισή την κρατάω για την επιφάνεια του γλυκού.
Χωρίζω τα σφολιατίνια στη μέση.
Στρώνω σε πυρέξ 30χ38 περίπου μπισκότα,κρέμα εναλλάξ.
Θα πάρει 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρέμα.
Στο τέλος στρώνω τη σαντιγί και πασπαλίζω με άχνη και λίγη κανέλα !!!
Συνταγή http://olgascuisine.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.