Η παγκόσμια κυβέρνηση τους ενός ηγέτη έρχεται και ξεκίνησε να θέτει υπό τον πλήρη έλεγχό της τις πηγές τροφίμων, προκείμενου όλοι οι άνθρωποι να είναι εξαρτημένοι.
Για αρχή εννέα από τις μεγαλύτερες αλιευτικές εταιρείες του κόσμου θέτουν υπό την κηδεμονία τους τους ωκεανούς, και τίποτα δεν θα κινείται ή ψαρεύεται αν δεν το εγκρίνουν.
Θα συμμετέχουν δήθεν σε μια εθελοντική πρωτοβουλία για την καταπολέμηση των προβλημάτων των ωκεανών, όπως η υπεραλίευση, όπως ονομάζουν πλέον την ελεύθερη αλίευση, η οποία εξαντλεί, διατείνονται, γρήγορα τα αποθέματα ψαριών.
Η πρωτοβουλία, γνωστή ως Βιομηχανία Θαλασσινών για την Εποπτεία των Ωκεανών (SeaBOS), υποστηρίζεται από τη μη κυβερνητική ερευνητική περιβαλλοντική οργάνωση Κέντρο Ανθεκτικότητας της Στοκχόλμης και θα προωθήσει όσο ποτέ άλλοτε την «βιώσιμη αλιεία».
Αυτό σημαίνει σημαντική μείωση των μικροεπαγγελματιών και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων που ασχολούνται με την αλιεία, διότι θα χρειάζονται ειδικά σκάφη με ειδικές οικολογικές προδιαγραφές, που θα είναι πανάκριβα και δεν θα μπορούν να τα αποκτήσουν.
Επίσης, θα επιτρέπεται ορισμένη απόδοση σε ψάρια ανά σκάφος. Η «βιώσιμη αλίευση» θα απαγορεύει στους ψαράδες να ψαρεύουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους και θα τεθούν συγκεκριμένα όρια.
«Βιώσιμη» σημαίνει όσα ψάρια γεννιούνται σε έναν μήνα, τόσα θα ψαρεύουν οι ψαράδες για να μην μειωθεί ο αριθμός τους. Στόχος βέβαια είναι να μειωθεί ο αριθμός των ψαράδων και να κλείσουν οι ναυτιλιακές εταιρίες και όλα να τα ελέγχουν οι 9 πολυεθνικές, οι οποίες θα παραδώσουν έπειτα τα πάντα σε ένα κέντρο διαχείρισης. Απλά τα πράγματα!
Μεταξύ των εννέα εταιρειών είναι οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο όσον αφορά τα έσοδα, οι ιαπωνικές Maruha Nichiro Corporation και Nippon Suisan Kaisha. Οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες σολομού, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες τόνου και οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες υδατοκαλλιέργειας συμμετέχουν επίσης στην πρωτοβουλία.
Στο μέλλον, ενδεχόμενα συνενωθούν στην μία υπερπολυεθνική μητρική εταιρεία με έναν παγκόσμιο διοικητή, ο οποίος ευελπιστεί να αποτελέσει και τον παγκόσμιο κυβερνήτη.
Σημειώνεται πως, σε ότι, αφορά την Ελλάδα, η κυβέρνηση ψήφισε το νομόσχεδιο, που αφορά στην κύρωση της τροποποιημένης συμφωνίας για την ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο».
Πρόκειται ουσιαστικά για το Γενικό Συμβούλιο Αλιείας που πλέον με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μετατρέπεται σε Γενική Επιτροπή Αλιείας και εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή, όπερ και σημαίνει πως και η Ελλάδα μπαίνει στην αστυνόμευση των υδάτων της από τις μεγάλες πολυεθνικές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου