Υλικά
2 κούπες χλιαρό νερό (500γρ)
1/2 κούπα λιωμένη μαργαρίνη η βούτυρο η σπορέλαιο(εγώ με σπορέλαιο τους φτιάχνω)
1 φακελάκι μαγιά
7-8 κουτ.σούπας ζάχαρη
1 κ.γλ αλάτι
2 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κούπα=250γρ
Εκτέλεση
2 κούπες χλιαρό νερό (500γρ)
1/2 κούπα λιωμένη μαργαρίνη η βούτυρο η σπορέλαιο(εγώ με σπορέλαιο τους φτιάχνω)
1 φακελάκι μαγιά
7-8 κουτ.σούπας ζάχαρη
1 κ.γλ αλάτι
2 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κούπα=250γρ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό με τη μάγια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Σιγά σιγά προσθέτουμε
το αλεύρι κοσκινισμένο κρατώντας λίγο στην άκρη,τη βανίλια,ζυμώνουμε λίγο,μετά προσθέτουμε το λάδι,το αλάτι και ΑΝ χρειάζεται το υπόλοιπο αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά να έχουμε μια πολύ μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και δαχτυλίδια.
Τα σκεπάζουμε με πετσέτα καιτα αφήνουμε να φουσκώσουν 30'-1 ώρα
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά λίγα λίγα με το λάδι να είναι μέχρι τη μέση του Ντόνατς.
Τα πασπαλίζουμε με άχνη και βάζουμε στη μέση μερέντα ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι.
Αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε και για την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και δαχτυλίδια.
Τα σκεπάζουμε με πετσέτα καιτα αφήνουμε να φουσκώσουν 30'-1 ώρα
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά λίγα λίγα με το λάδι να είναι μέχρι τη μέση του Ντόνατς.
Τα πασπαλίζουμε με άχνη και βάζουμε στη μέση μερέντα ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι.
Αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε και για την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου