Υλικά για 4 άτομα
1 ½ κιλό χοιρινές μπριζόλες από το λαιμό
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση
2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml maple syrup
5 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
150 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μπριζόλες σε μικρά κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε πυρίμαχο αντικολλητικό σκεύος για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το τσίλι για 7-10 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά. Αδειάζουμε πάλι τις μπριζόλες στο σκεύος, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Περιχύνουμε με το σιρόπι, το ξίδι από κρασί και το ζωμό.
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια, τα βράζουμε για 10-15 λεπτά, τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τα μοιράζουμε σε κολοκύθες που έχουμε αδειάσει από τη σάρκα τους.
Σερβίρουμε με ρύζι, ανακατεμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (19/11) σε ηλικία 72 ετών.
-
Σαββατιάτικο… χαμό στη ΝΔ προκάλεσε η -αδημοσίευτη- συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο «Βήμα της Κυριακής».
-
Η γιαγιά μου έλεγε........ Ρώτησε το μολύβι η γόμα: - Πώς είσαι φίλε μου;
-
Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 31χρονου Νίκου Ρωμανού για την έκρηξη σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου