Ως έναν από τους αντιδημοφιλείς ηγέτες χαρακτηρίζει τον έλληνα πρωθυπουργό το περιοδικό Time, σε άρθρο του με τίτλο «Οι 5 ηγέτες που είναι πιο αντιδημοφιλείς από τον Ντόναλντ Τραμπ».
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, παρότι ο Τραμπ συγκεντρώνει πλέον μόλις το 40% της αποδοχής από τους αμερικανούς πολίτες, υπάρχουν ηγέτες στον κόσμο που συγκεντρώνουν χειρότερα ποσοστά. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει να πέφτει, καθώς έβαλε την υπογραφή του σε περισσότερα μέτρα λιτότητας. Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε εκλογές το 2014, σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία φαινόταν να βρίσκει τον βηματισμό της και ο Τσίπρας κέρδισε, υποσχόμενος πως θα επιβάλει τη βούλησή του στο Βερολίνο. Ακολούθησε η "ταραχώδης θητεία" του Γιάννη Βαρουφάκη και το δημοψήφισμα για το εάν η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί την πρόταση των δανειστών για νέο πρόγραμμα διάσωσης. Οι Έλληνες είπαν όχι, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας το υπέγραψε», αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.
Τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που είναι λιγότερο δημοφιλή ακόμη και από τον αμερικανό Πρόεδρο, σύμφωνα με το περιοδικό Time, είναι τα εξής:
Νικολάς Μαδούρο, πρόεδρος της Βενεζουέλας
Ο πιο αντιδημοφιλής ηγέτης φέρεται να είναι ο Νικολάς Μαδούρο. Παρά την αρχική απήχηση που είχε στον κόσμο, πλέον βρίσκεται στο στόχαστρο, μιας και στη χώρα του, οι αιματηρές διαδηλώσεις μετρούν πλέον πάνω από 50 μέρες, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται βίαια για την κυβέρνησή του, λόγω της έλλειψης τροφίμων και έλλειψης φαρμάκων.
Αξιοσημείωτο είναι πως το 74% των πολιτών της Βενεζουέλας έχει χάσει κατά μέσο όρο 19 κιλά την περασμένη χρονιά, ενώ περίπου 80% των βασικών φαρμάκων δεν είναι διαθέσιμα.
Μισέλ Τέμερ, πρόεδρος της Βραζιλίας
Ο Μισέλ Τέμερ έχει να αντιμετωπίσει σκάνδαλα διαφθοράς με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος, εξαντλητικά ποσοστά της φτώχειας και υψηλά ποσοστά ανεργίας και εγκληματικότητας που έχουν χτυπήσει «κόκκινο». Ο Τέμερ βλέπει την καρέκλα του να «τρίζει» μετά από τις ηχογραφήσεις που ήλθαν στη δημοσιότητα και ο ίδιος ακούγεται να επιχειρεί να δωροδοκήσει μάρτυρα, για να εξαγοράσει τη σιωπή του σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς.
Τζέικομπ Ζούμα, πρόεδρος της Νότιας Αφρικής
Σε ιστορικά χαμηλά βρίσκονται τα ποσοστά αποδοχής του Τζέικομπ Ζούμα, καθώς το 70% των πολιτών της Νότιας Αφρικής θέλει την παραίτησή του. Από τότε που ο Ζούμε ανέλαβε την προεδρία το 2009 αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με τις επιδόσεις της οικονομίας, καθώς το νόμισμα έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας του. Ο ίδιος ο Ζούμα δε, βρίσκεται αντιμέτωπος με περίπου 800 κατηγορίες για διαφθορά.
Νατζίμπ Ραζάκ, πρωθυπουργός της Μαλαισίας
Ένας από τους πλουσιότερους ηγέτες είναι ο Νατζίμπ Ραζάκ, που έχει αναμειχθεί και αυτός σε σκάνδαλο διαφθοράς, μιας και βρέθηκε 1 δισ. δολάρια στον προσωπικό του λογαριασμό, ποσό που ο ίδιος δικαιολόγησε ως «δώρο» από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου