Εμβληματικό ιταλικό πιάτο, λατρεμένο σε όλο τον πλανήτη. Μην σας μπερδεύουν τα παρακάτω πολλά λόγια, είναι εύκολη η συνταγή.
Υλικά
- 1 κουτί λαζάνια 500 γραμμάρια
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια κιμά
- 2 καρότα
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτα κονκασέ
Για την μπεσαμέλ
- 5 κουταλιές γλυκού βούτυρο
- 5 κουταλιές του γλυκού αλεύρι
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
- Οταν τα σουρώσετε ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους
- Σε βαθύ τηγάνι ροδίστε καλά τον κιμά
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τα καρότα όλα ψιλοκομμένα και ροδίστε για 3 λεπτά
- Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, ροδίστε 3 λεπτά, χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε για 1 ώρα
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Τώρα η μπεσαμέλ: Σε κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο να λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά
- Προσθέστε το αλεύρι, λιώστε καλά και προσθέστε το γάλα χλιαρό
- Ανακατέψτε ζωηρά για να γίνει παχύρευστη μπεσαμέλ
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Τώρα ξεκινάμε το στρώσιμο: μια στρώση λαζάνια, μία στρώση κιμά, ρίξτε τριμμένο τυρί
- Κάντε έναν δεύτερο όροφο με τον ίδιο τρόπο
- Κάντε έναν τρίτο όροφο και ολοκληρώστε περιχύνοντας όλη την επιφάνεια με μπεσαμέλ
- Αν έχετε υλικά, κάντε και τέταρτο όροφο
- Ρίξτε άφθονο τυρί από πάνω
- Ψήστε στον ζεστό φούρνο για 40 λεπτά
- Αν κινδυνεύει να καεί η επιφάνεια, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου