Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Προπαγάνδα στη Θράκη από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας! “Είναι ωραίο να ΄σαι Τούρκος”

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που Τούρκοι υπουργοί δεν μπορούσαν να σταθούν σε καμία ευρωπαϊκή χώρα για να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του ναι στο
δημοψήφισμα που έκανε τον Ερντογάν σουλτάνο. Η Ελλάδα πάλι ως μέλος της ΕΕ ακολουθεί τελείως διαφορετική τακτική και επιτρέπει σ΄ όποιον Τούρκο υπουργό επιθυμεί να επισκέπτεται ανενόχλητως της Θράκη και να κάνει προπαγάνδα! Ως συνήθως δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση. Ούτε καν για το γεγονός ότι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις όπου γίνεται προπαγάνδα εκτουρκισμού.
Τα tourkikanea.gr  μετέφρασαν τα δημοσιεύματα τουρκόφωνων ΜΜΕ για την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Γιλντίζ στην Θράκη.
Διαβάστε τι γράφουν:
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τ.C Αχμέτ Γιλντίζ στις 27/5/2017, επισκέφτηκε τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και την Ένωση Τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής(GTGB) . Κατά την διάρκεια της επίσκεψη του Γιλντίζ στην GTGB, με ενδιαφέρον ακούστηκε η φράση του ¨Είναι ωραίο να είσαι Τούρκος, το να είσαι Τούρκους δεν είναι κάτι που αλλάζει με κάποιες κρατικές πολιτικές, είναι μια αρχαία κουλτούρα, μια αρχαία ενότητα και μια ταυτότητα-αποστολή¨.
Τον υφυπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Γιλντίζ κατά την είσοδο του στην GTGB, τον υποδέχτηκαν με λουλούδια νέα κορίτσια που φορούσαν παραδοσιακές στολές και ο πρόεδρο του συλλόγου ο Νετζάτ Αχμέτ.
Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, ο υποπρόξενος Νταβούτ Οτζάκ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος της GTGB Νετζάτ Αχμέτ, ο πρόεδρος του DEB Mουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του συλλόγου BIHLIMDER  Μεχμέτ Εμίν Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Σαδίκ Σαδίκ, ο πρόεδρος του συλλόγου Σαπών Αχμέτ Ντελί, ο διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ και άλλοι ομογενείς.
Ο υφυπουργός της Τ.C. εξέφρασε τις ευχές του για ευλογημένο Ραμαζάνι, μετέφερε τις ευχές του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του τουρκικού λαού και της Τουρκίας και είπε: Έχω υπηρετήσει σε διάφορα μέρη. Αλλά δεν είχα δει ποτέ την Δυτική Θράκη για την οποία ενίοτε διάβαζα στα βιβλία. Ευτυχώς αποφάσισα να έρθω. Υπηρέτησα σε μέρη όπου υπήρχαν τουρκικές κοινότητες και μειονότητες και η τελευταία μου θέση ήταν στο προξενείο της Μοσούλης. Τις περασμένες μέρες επισκέφτηκα τους ομογενείς μας στη FYROM (σχ. μεταφρ : εννοείται πως δεν χρησιμοποίησε αυτόν τον όρο). Το είπα και εκεί. Ότι  και αν λένε διάφοροι, το να είσαι Τούρκος  είναι κάτι το ωραίο,  δεν είναι κάτι που αλλάζει με κάποιες κρατικές πολιτικές, είναι μια αρχαία κουλτούρα, μια αρχαία ενότητα και μια ταυτότητα-αποστολή . Σήμερα θα έχουμε επαφές εδώ και στην Θεσσαλονίκη. Θα συναντηθούμε με ομογενείς μας. Πρώτα ο Θεός θα επισκεφτώ εθιμοτυπικά και τον περιφερειάρχη.
Ιδιαίτερα  το στάτους των Δυτικοθρακιωτών ομογενών μας έχει καθοριστεί με συμφωνίες. Το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας πάντοτε το παρακολουθεί αυτό. Η βοήθεια στους ομογενείς μας στα πλαίσια των διεθνών μας σχέσεων, αποτελεί χρέος και του κράτους μας και των οργανώσεων μας. Και αυτό προσπαθούν να το καλύψουν.  Από τις πληροφορίες που παίρνουμε από τις επιτροπές που επισκέπτονται την Άγκυρα αλλά και από τις πληροφορίες που φτάνουν σε εμένα, δυστυχώς στην Τουρκία γεννάται η άποψη πως οι σημερινές εξελίξεις δεν είναι καλές. Μακάρι με την γείτονα μας Ελλάδα να επιλύσουμε τα θέματα  στην κατεύθυνση  των σχέσεων καλής γειτονίας, συμφωνιών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Εμείς ως χώρα θέλουμε να γίνουμε μέλη της Ε.Ε. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να εκπληρώσουμε τα κριτήρια που μας λένε. Την ώρα που εμείς κάνουμε αυτά, η Ε.Ε. προσπαθεί να εκπληρώσει τα κριτήρια και έναντι της Τουρκίας και έναντι των πολιτών της που ανήκουν σε τουρκικές κοινότητες. Εμείς αυτό θα το παρακολουθήσουμε.
Στο σχολείο είχα φίλους Δυτικοθρακιώτες. Ιδιαίτερα στην σχολή Πολιτικών Επιστημών από εκείνους παίρναμε πολλές πληροφορίες. Μακάρι και εκείνοι να είχαν γυρίσει εδώ. Αλλά οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.
Εν περιλήψει, η Τουρκική Δημοκρατία με το Κράτος της και τον λαό της, από την μια παρακολουθεί την κατάσταση όλων των τουρκικών κοινοτήτων και μειονοτήτων (με πρώτη τη Δυτική Θράκη) και από την άλλη επιθυμεί να συνεχίζει τις σχέσεις της με τις γειτονικές και μη γειτονικές της χώρες. Διαφυλάσσει τον στρατηγικό στόχο της Ε.Ε . Στην κατεύθυνση αυτή θα κάνει βήματα. Μακάρι να είμαστε όλοι μαζί στην Ε.Ε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις