Τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορος σε έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους θεωρητικούς του εργατικού δικαίου διεθνώς, τον καθηγητή του College de France Αλέν Σιπιό (Alain Supiot) θα απονείμει η
Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017.
Με την αφορμή αυτή, ο Αλέν Σιπιό θα δώσει δύο διαλέξεις στην Θεσσαλονίκη. Η πρώτη, θα είναι με θέμα «Σκέψεις γύρω από την εξασθένηση του κράτους» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, κατά την τελετή αναγόρευσής του, στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. (18:00). Για το έργο του κ. Σιπιό και τη συμβολή του στην προαγωγή του εργατικού και, ευρύτερα, του κοινωνικού δικαίου θα μιλήσουν οι καθηγητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Άγγελος Στεργίου, Πέτρος Στάγκος και Χριστίνα Δεληγιάννη-Δημητράκου.
Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στο αμφιθέατρο «Δημήτριος Ευρυγένης» του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (18:00), θα διεξαχθεί συζήτηση υπό τον γενικό τίτλο «Υπάρχει μέλλον για το Εργατικό Δίκαιο;». Ομιλητές θα είναι οι καθηγητές Supiot και Στάγκος και συντονίστρια της συζήτησης η καθηγήτρια Δεληγιάννη-Δημητράκου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από και προς τα Ελληνικά και τα Γαλλικά.
Ο κ. Σιπιό είναι ένας από τους πλέον εξέχοντες στοχαστές του εργατικού δικαίου. Ξεπερνώντας τα στενά όρια του επιστημονικού κλάδου του δικαίου, ο εν λόγω Γάλλος καθηγητής προσεγγίζει το κοινωνικό δίκαιο μέσα από το πρίσμα και πολλών άλλων επιστημών, όχι μόνο των ανθρωπιστικών αλλά και των θετικών. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την επίδραση του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης και της τεχνολογίας στο εργατικό δίκαιο, ενώ στο επίκεντρο του επιστημονικού του ενδιαφέροντος βρίσκονται πάντοτε οι διαρκείς μετεξελίξεις της οικονομίας και οι κίνδυνοι που αυτές γεννούν για τον κόσμο της εργασίας.
Ακόμη, έχει διατελέσει καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Poitiers και της Νάντης, ενώ το 2012 έγινε ο πρώτος εργατολόγος που εξελέγη καθηγητής στο College de France, στο οποίο υπηρετεί έκτοτε διευθύνοντας την έδρα «Κοινωνικό κράτος και παγκοσμιοποίηση: Νομική ανάλυση των μορφών αλληλεγγύης».
Έχει εκπονήσει πλούσιο ερευνητικό έργο στη Γαλλία και στο εξωτερικό και έχει ιδρύσει δύο σημαντικά ερευνητικά ιδρύματα με έδρα τη Νάντη: το Maison des Sciences de l' Homme Ange Guepin και το Ιnstitut d' études avancées. Κατά τα έτη 2008-2013 διηύθυνε το δεύτερο από τα παραπάνω ιδρύματα, ενώ έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος πολλών συμβουλευτικών οργάνων και επιστημονικών εταιριών.
Παράλληλα, από το 2015 είναι αντεπιστέλλον μέλος της British Academy, ενώ έχει συγγράψει 157 άρθρα στη γαλλική και σε άλλες γλώσσες, έχει δημοσιεύσει 24 μονογραφίες, αρκετές από τις οποίες έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες και έχει διευθύνει 25 διδακτορικές διατριβές.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Μόλις πήρα αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα από το Children's Health Defence που ίδρυσε ο Robert Kennedy Junior, ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ ...
-
Όλες οι κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς γίνονται πλέον VISA
-
HTAN KAI OI ΔΥΟ ΠΙΣΤΟΙ... ΤΩΡΑ; META TON ΓΙΩΤΗ... ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Η ΜΠΕΤΤΥ... "ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ"ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Η ΜΠΕΤΤΥ... "ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ"
-
Σας προειδοποιώ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ 10 Δευτερόλεπτα ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
-
XPHΣΤΟΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ... 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ... ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ! ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΕΣ, ΜΠΟΛΙΑ,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου