Μελέτη του Έλληνα επιστήμονα, Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης, δίνει χτύπημα στην ασθένεια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια
συνανθρώπους μας σε όλον τον πλανήτη.
Όπως αναφέρει το φάρμακο άμυνας απέναντί του είναι το ελαιόλαδο, διαχρονικό προϊόν και φάρμακο των Ελλήνων.
Όπως υποστηρίζει, «καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους».
Μάλιστα η μελέτη του ομογενή επιστήμονα έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562, αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.
Ο Τομ Καραγιάννης συνιστά κατανάλωση 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου απ΄ όπου ο ανθρώπινος οργανισμός θα προσλάβει πολυφαινόλες ή 3-4 ελιών την ημέρα ή συνδυασμό κατανάλωσης ελαιολάδου και ελιών.
«Είναι γενικώς παραδεκτό ότι η πλούσια σε ελιές μεσογειακή διατροφή παρέχει 10-20 mg φαινολών. Αν υποθέσουμε ότι απορροφώνται επαρκώς τότε το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα θα είναι επαρκές» επισημαίνει στην εργασία του, τονίζοντας παράλληλα πως η αντικαρκινική επίδραση της υδροξυτυροσόλης in vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.
Αξιοσημείωτο είναι πως η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια και στην αγριομυρτιά.
el.gr
el.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου