Ετήσιους μισθούς από 20 έως 40 χιλιάδες ευρώ εξασφαλίζει ένας στους τρεις Έλληνες πολίτες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό,
σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της ICAP. Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο ένας στους πέντε μπορεί να έχει ετήσιες απολαβές από 40 έως 60.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ημερησία, η έρευνα έδειξε ότι:
-Το 35% λαμβάνει ετήσιο μικτό μισθό από 21 έως 40 χιλιάδες ευρώ, ενώ σχεδόν το 20% κερδίζει από 41 έως 60 χιλιάδες ευρώ σε ετήσια βάση.
-Το 10% των Ελλήνων πολιτών λαμβάνει πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ και το 14% κερδίζει από 61 έως 100 χιλιάδες ευρώ.
-Το 86% έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό πάνω από έναν χρόνο πριν.
-Η τάση brain drain γίνεται πιο ήπια τον τελευταίο χρόνο, αφού μόλις 5% αναφέρει ότι μετανάστευσε τους τελευταίους 6-12 μήνες και το 9% πιο πρόσφατα.
-Περισσότεροι από τους μισούς εγκατέλειψαν την χώρα για να εργαστούν στο εξωτερικό έχοντας προηγούμενη εργασιακή εμπειρία στην Ελλάδα.
-Το 20%-25% των Ελλήνων έφυγε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές και βρήκε εργασία και το 10% δηλώνει ότι εγκατέλειψε την χώρα για να βρει δουλειά χωρίς να έχει προϋπηρεσία.
-Το 63% που μεταναστεύει στο εξωτερικό είναι ηλικίας 31-35 ετών (35%) ή λίγο μικρότεροι 26-30 ετών (28%).
-Ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 36-40 ετών (18%), οι πιο ώριμοι 41 ετών και πάνω (14%) και οι 20άρηδες (18-25 ετών με ποσοστό 5%).
-Ποσοστό 55% διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο, ενώ το 9% των έχει και διδακτορικό. Επίσης το 20% έχει πτυχίο ΑΕΙ, το 10% πτυχίο ΤΕΙ και μόλις to 6% δεν έχει αποκτήσει κάποιο πτυχίο.
-Το 66% των Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό είναι στελέχη επιχειρήσεων και οι περισσότεροι απασχολούνται σε εταιρείες του οικονομικού και ασφαλιστικού κλάδου, της πληροφορικής, είναι ερευνητές ή δραστηριοποιούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις.
-Το 53% είναι υπάλληλοι, σχεδόν ένας στους πέντε (17%) είναι προϊστάμενος και λιγότεροι είναι διευθυντές (7%), ανώτατα στελέχη (6%) και επιχειρηματίες (4%). Οι υπόλοιποι είναι νεοεισερχόμενοι (10%) ή κάνουν πρακτική άσκηση (3%).
Οι περισσότεροι Έλληνες που μεταναστεύουν για καλύτερη ποιότητα ζωής και ευκαιρίες καριέρας στο εξωτερικό, αναζητώντας αξιοκρατία και καλύτερες προοπτικές, επιλέγουν «one way ticket», αφού σε ποσοστό 42% υποστηρίζει ότι δεν σχεδιάζει να επιστρέψει ποτέ, ενώ το 51% δηλώνει απρόθυμο ακόμη και να συνεισφέρει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Την παραίτησή του στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη υπέβαλε ο Α΄ Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ πρέσβης Ρούσος Κούνδουρος ως ένδειξη ...
-
Αντώνης Κανάκης: “Αυτό είναι Tραγικό” – Tο “σκληρό” σχόλιο για τον “Εκατομμυριούχο” του ΑρναούτογλουΣτην πρεμιέρα του «Ράδιο Αρβύλα», ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του σχολίασαν με χιούμορ μια ερώτηση που παίχτηκε στον αέρα του τηλεπαιχνι...
-
Γράφει ο Δημήτρης Δρίζος Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση της καταδίκης γνωστού Έλληνα ηθοποιού, για διακίνηση μεταναστών.
-
Ο 30χρονος που δολοφόνησε εν ψυχρώ την άτυχη 43χρονη Δώρα στο Αγρίνιο το απόγευμα της Δευτέρας, παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι θόλωσε ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου