Υλικά
500 γρ.φύλλο κρούστας
200 γρ.λιωμένο βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες (του νες) ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1.200 γρ. γάλα
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.βούτυρο η μαργαρίνη
1 πακέτο ανθός αραβόσιτου για ζέστη κρέμα (160γρ.)
2 βανίλινες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Απλώνω όλο το φύλλο πάνω στον πάγκο μου και το κόβω σε τρία ίσα μέρη.
Τοποθετώ 3 λωρίδες φύλλο βουτυρώνονταν ανάμεσα και κάνω τριγωνάκια.Οι κάθε 3 λωρίδες βγάζουν ένα τρίγωνο το οποίο το κόβω στη μέση να γίνουν δυο μικρότερα.
Τσαλακώνω λαδόκολλα η αλουμινόχαρτο σε μπαλίτσες μέγεθος ενός καρυδιού και ανοίγω το κάθε τριγωνάκι βάζοντας τη μπαλίτσα μέσα και τα βάζω στο ταψί.
Ψήνω στους 180 15 με 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Βράζω το σιρόπι για 3 λεπτά και μόλις βγουν τα τριγωνακια όπως είναι με τα μπαλάκια λαδόκολλας τα βουτάω για δευτερόλεπτα στο ζεστό σιρόπι και τα τοποθετώ σε πιατέλα.Μόλις κρυώσουν αφαιρώ τη λαδόκολλα και τα γεμίζω με την κρέμα.
Για την κρέμα βάζω το γάλα σε κατσαρόλα πριν ανάψω τη φωτιά,και ρίχνω το άνθος ανακατεύοντας να λιώσει καλά και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα εκτός από τις βανίλιες που τις ρίχνω στο τέλος,ανάβω τη φωτιά και δένω την κρέμα.
Την αδειάζω σε μπολ τη σκεπάζω με μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα και την αφήνω να κρυώσει καλά.
Αφού κρυωσει καλά την χτυπάω με μίξερ να αφρατέψει και με ένα κορνέ γεμίζω τα χωνάκια .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου