μιλήσει για επικείμενο διαμελισμό της Τουρκίας και στη συνέχεια δημιουργία Ελληνοτουρκικής Ομοσπονδίας με το δυτικό – αλεβίτικο κομμάτι της χώρας.
Ο Δημήτρης Κιτσίκης «από την παιδική του ηλικία είχε μία έμμονη ιδέα», όπως διαβάζουμε στη Wikipedia. «Ήθελε να συμφιλιώσει όχι μόνον τους Έλληνες με τους Τούρκους αλλά και να τους ενώσει σε μία ελληνοτουρκική συνομοσπονδία και να επανιδρύσει με τον τρόπο αυτό, υπό σύγχρονη μορφή, την Οθωμανική Αυτοκρατορία».
Αυτό το όνειρο είχε και ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν επίσης ένθερμος υποστηριχτής της Ελληνοτουρκικής Ομοσπονδίας [διαβάστε εδώ].
Το Σάββατο 25η Μαρτίου 2017 από τη Ρώμη ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα υπέρμαχος του Ελληνοτουρκισμού.
Μια δήλωση [διαβάστε εδώ] που μπορεί να είναι είτε μια ακόμη «βαρουφάκεια» φωτοβολίδα, από αυτές που πετά κατά καιρούς για να ασχολούνται μαζί του, ή ίσως να «απηχεί» απόψεις που άκουσε, ενστερνίστηκε και εξέφρασε δημοσίως.
Στις 25 Μαρτίου επίσης, ο αρθρογράφος του TRIBUNE, Στέφανος Μυτιληναίος, έγραψε [όλο το άρθρο εδώ]:
«Η Ελλάδα θα επεκταθεί στα Βαλκάνια και θα επιστρέψει στη Μέση Ανατολή. Αυτό είναι το μέλλον, αυτός είναι ο εθνικός σχεδιασμός… (…) Εξάλλου, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε εάν θα υπάρχει και Τουρκία και πώς θα υπάρχει ή πόσες Τουρκίες θα έχουμε… Γιατί, όπως άκουσα, η Τουρκία θα ενταχθεί κάποια στιγμή στην ΕΕ, σε αυτή την «τετραρχία» Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα προκύψει, όχι όμως ολόκληρη εάν με εννοείτε. Είναι και οι Κούρδοι, 40 εκ. άνθρωποι δίχως πατρίδα. Αδικία».
Μια «ομοσπονδία» με μια πολυπληθέστερη και αλλόθρησκη χώρα δεν θα συνέφερε την Ελλάδα, για τον απλούστατο λόγο ότι ο τουρκικός υπερπληθυσμός (ακόμα και διαμελισμένος) θα κατάπινε τη χώρα μας που υποφέρει από υπογεννητικότητα.
Ωστόσο, μια «δυτική» Τουρκία θα μπορούσε να έλθει προς την Ευρώπη και ύστερα από 30 ή 40 χρόνια εξευρωπαϊσμού της και με την προϋπόθεση κάποιας επανελλήνισής της να μπορούσε να γίνει «ένα» με την Ελλάδα. Όλα αυτά όμως με «κανονικούς» ρυθμούς όχι πριν το 2050 ή το 2070, όχι τώρα.
Οι απόψεις Κιτσίκη:
Μιλώντας στην ακροδεξιά εφημερίδα ο Δημήτρης Κιτσίκης, μεταξύ άλλων, είπε:
«Από καιρό [οι Αμερικανοί] σχεδιάζουν να διαμελίσουν την Τουρκία. Πρόκειται για ένα πολύ παλιό σχέδιο των Αμερικανών, μόνο στην Ελλάδα δεν το ξέρουν αυτό. Στην Ελλάδα όλοι νομίζουν ότι οι Αμερικανοί υποστηρίζουν μια Μεγάλη Τουρκία, ότι υποστηρίζουν τους στρατιωτικούς και κάτι τέτοια. Ποτέ δεν ίσχυε αυτό. Απλώς, μέχρι το 1989, λόγω της Σοβιετικής Απειλής, οι Αμερικανοί ήταν υποχρεωμένοι με το δόγμα Τρούμαν να χρησιμοποιούν την Τουρκία σαν φράγμα στην κάθοδο των Σοβιετικών. Από την στιγμή που έπεσε η Σοβιετική Ένωση, η Τουρκία έχασε την στρατηγική της θέση και σήμερα αυτό που προέχει για τις ΗΠΑ είναι η εκμετάλλευση των αγωγών πετρελαίου. Και να ξέρετε κάτι: Όπου υπάρχει αγωγός πετρελαίου, εκεί υπάρχει και διαμελισμός, υπάρχει η προοπτική δημιουργίας ενός Κουβέϊτ…».
«[Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν] Τον έλεγχο των αγωγών. Κι επειδή ένας από τους αγωγούς περνάει από το Κουρδιστάν, το οποίο Κουρδιστάν είναι πολύ πλούσιο σε πετρέλαιο, οι Αμερικανοί θα κάνουν το Κουρδιστάν Κουβέϊτ. Το Κουρδιστάν εξελίσσεται σε ένα δεύτερο Ισραήλ στην περιοχή. Ο καλύτερος σύμμαχος της Αμερικής είναι οι Κούρδοι. Μέχρι τώρα ήσαν αριστεροί και ξαφνικά γίνανε οι φανατικότεροι οπαδοί των Αμερικανών. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους Αλβανούς, τους οποίους εγώ από χρόνια αποκαλώ «Κούρδους της Δύσεως» και γεωπολιτικά τους θεωρώ μεγάλους εχθρούς των Ελλήνων».
Δεν θα αποκοπεί όμως μόνο το Κουρδιστάν από την Τουρκία: «Οι Τούρκοι θα χάσουν και την σημερινή Ανατολική Τουρκία, διότι οι Αμερικανοί θέλουν να ικανοποιήσουν και τους Αρμένιους και τους Γεωργιανούς, δηλαδή τους Καυκάσιους λαούς. Θα μείνει μόνο η Δυτική Τουρκία, η οποία θα περάσει υπό τον έλεγχο των 25 εκατομμυρίων Αλεβήδων, με προοπτική να γίνει η -αναπόφευκτη για μένα- Ελληνοτουρκική Συνομοσπονδία, η οποία είναι κι αυτή Αμερικάνικο Σχέδιο εδώ και δύο γενεές τουλάχιστον, δηλαδή από την Δεκαετία του 1950…»
«(…) Ωστόσο, λάβετε υπ’ όψιν σας ότι το σενάριο για Ελληνοτουρκική Συνομοσπονδία δεν θα υλοποιηθεί σύντομα, απαιτούνται αρκετά χρόνια ακόμα… Δεν πρόκειται για ένα ουτοπικό σχέδιο του Κιτσίκη, αλλά για ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο των Αμερικανών».
«…την Ελλάδα τη συμφέρει η Ελληνοτουρκική Συνομοσπονδία με μία διαμελισμένη Τουρκία. Αυτό θέλουμε – δεν θέλουμε θα γίνει, αλλά θα χρειαστεί μερικά χρόνια ακόμη. Μην ασχολούμεθα με τα πρόσωπα της σημερινής Τουρκικής πολιτικής, διότι θα μπερδευτούμε. Πρώτα απ’ όλα στην Ελλάδα δεν ξέρουμε τίποτε για το τι συμβαίνει σήμερα στην Τουρκία. Μιλάνε για τον Φετουλλάχ Γκιουλέν άνθρωποι που μόλις πρόσφατα εμαθαν την ύπαρξή του. Εγώ κάνω εδώ και πολλά χρόνια παρέα με τους Φετουλλατζήδες, υπήρξα σύμβουλος του Οζάλ και στην Ελλάδα κάποιοι με θεωρούν γραφικό και ποτέ δεν με βγάζουν στα μεγάλα κανάλια, όταν έρχομαι το καλοκαίρι για διακοπές. Λοιπόν, για να τα πω χοντρά να το καταλάβετε: Ούτε ο Ερντογάν μας συμφέρει, ούτε οι Κεμαλικοί. Αυτό που μας συμφέρει αυτή την στιγμή είναι ο διαμελισμός της Τουρκίας. Κι αυτό θα γίνει σύντομα ούτως ή άλλως. Είτε με τον Ερντογάν, είτε με τους Κεμαλικούς».
«Εγώ είμαι βέβαιος πως αν οι Τούρκοι στρατιωτικοί συνεχίσουν να παίζουν αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος των Αμερικανών, θα καταρρεύσουν όπως ο Σαντάμ. Δηλαδή, ο διαμελισμός της Τουρκίας θα γίνει βίαια, όπως έγινε και με το Ιράκ. Διότι και στο Ιράκ υπήρχε από καιρό σχέδιο διαμελισμού, αλλά ο Σαντάμ, ήταν παλληκάρι, αλλά τελικά την έπαθε. Το ίδιο ακριβώς θα πάθουν και οι στρατιωτικοί στην Τουρκία».
«Το 1983 δεν υπήρχε θέμα διαμελισμού, το οποίο σήμερα είναι θέμα ζωής ή θανάτου για την Τουρκία. Για τους Στρατιωτικούς, αν υπάρξει διαμελισμός, η Τουρκία θα εξαφανιστεί! Πιστεύουν πως αν η Τουρκία μείνει μισή, θα διαλυθεί εντελώς. Ξαναζούν εποχές συνθήκης των Σεβρών 1919. Θα κάνουν τα πάντα οι Στρατιωτικοί για να σταματήσουν τον διαμελισμό της Τουρκίας. Συνεπώς, είναι απίθανο οι Αμερικανοί να υποστηρίξουν τους Κεμαλικούς, γιατί αυτοί κυρίως πολεμάνε με λύσσα το σχέδιο του διαμελισμού».
«Ακούω κάποιους να λένε ότι η Ρωσία θα μας βοηθήσει. Μπούρδες! Πράγματι για τον Πούτιν είναι επιτυχία ο Αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αλλά για την Ελλάδα δεν είναι. Δηλαδή, ξεχάσαμε τον Σλαβικό κίνδυνο για τον οποίο μιλούσαμε τόσα χρόνια; Εντάξει οι Ρώσοι είναι Ορθόδοξοι και μπράβο τους. Αλλά μην ξεχνάτε τον Μεταξά που σκεπτόταν γεωπολιτικά: Μπορεί να θαύμαζε και να αγαπούσε τους Γερμανούς, αλλά τελικά πήγε με τους Αγγλους, διότι αυτό επέβαλε η γεωπολιτική θέση της Ελλάδος. Και μην ξεχνάτε ότι ο Εθνικομπολσεβικισμός τον οποίον υποστηρίζω, σήμερα αντιπροσωπεύεται από τον Πούτιν. Εγώ συμπαθώ ιδεολογικά τον Πούτιν, αλλά για λόγους εθνικού συμφέροντος δεν πρέπει να κάνουμε δουλειές μαζί του!».
http://www.tribune.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου