350 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
500 γραμ βούτυρο
Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά (μόνο τους κρόκους)
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα την οποία διαλύω σε
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια (προαιρετικά)
Αυγά για επάλειψη
-----------------------
αφρατέψει.
Προσθέτω τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες και τη σόδα
με τη πορτοκαλάδα.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάω να δουλεύω με το
μίξερ και πλέον προσθέτω αλεύρι και ζυμώνω.
Λόγω του βουτύρου θα σταματήσει σύντομα να κολλάει στα χέρια.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι λίγο πιο σφιχτή από αυτή του κουραμπιέ.
Θα πρέπει να μπορούμε να κάνουμε πλεξούδες χωρίς να σπάει.
Αυτή η δόση μου βγάζει περίπου 4 λαμαρίνες. Φουσκώνουν αλλά
όχι πάρα πολύ.
Στις λαμαρίνες φτιάχνω 3 σειρές από 9 κουλούρια η κάθε μία.
Ανάλογα με το μέγεθος μπορούν να βγουν και 10 ανα σειρά.
Ψηνω στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.