Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ
500γρ τυρί μασκαρπόνε
4 φρέσκα βιολογικά αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
24 – 30 σαβαγιάρ (να γεμίζουν το σκεύος σε δύο στρώσεις)
150γρ ζάχαρη
100γρ τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
250ml δυνατό καφέ
50ml μαύρο ρούμι (ή λευκό ή βινσάντο ή κονιάκ)
1 πρέζα αλάτι
Με ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα σχεδόν λευκό μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα λίγη λίγη την μαρέγκα με απαλές κινήσεις, μέχρι να αφομοιωθεί εντελώς. Βουτάμε γρήγορα τα σαβαγιάρ στον καφέ με το ρούμι και στρώνουμε τα μισά στον πάτο του πυρέξ αφήνοντας μικρά κενά ανάμεσά τους. Προσθέτουμε από πάνω την μισή κρέμα και σκορπάμε την σοκολάτα.
Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα. Σκεπάζουμε το πυρέξ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει, τουλάχιστον για 5 – 6 ώρες. Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου