Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
2-3 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
20 ντοματίνια κομμένα στην μέση
βασιλικό ή μαϊντανό κατά προτίμηση
αλατοπίπερο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
τυρί τριμμένο χρησιμοποιώ κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας αφαιρώντας 10 λεπτά από τον χρόνο βρασμού που γράφει και τα σουρώνουμε κρατώντας 1 ποτήρι του νερού από το ζουμί τους .
Σε βαθύ πλατύ τηγάνι ,ή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το ψιλοτριμμένο σκόρδο ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα ντοματινια το αλάτι το πιπέρι και τα σοτάρουμε για λίγο και αυτά ακατεύοντας ελαφρώς μην μας διαλύσουν.
Σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το νερό που κρατήσαμε από το στράγγισμα τους και μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δούμε να εξατμιστεί όλο το νερό και να μείνουν τα μακαρόνια-ντοματίνια σχεδόν στεγνά.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε βασιλικό [αν είναι φρέσκος ακόμη καλύτερα ,ή, μαϊντανός ψιλοκομμένο κατά προτίμηση]
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.Καλή όρεξη!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου