Υλικά μερίδες 4
4 κομμάτια κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
αλάτι-πιπέρι
2 κύβους κότας
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1+1/2 κούπας τσαγιού ρύζι για πιλάφι
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και ρίχνουμε από πάνω την πάπρικα,το αλατοπίπερο,το θυμάρι,τον κουρκουμά ανακατεύουμε να πάει παντού.
Ανάβουμε το μάτι και τηγανίζουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε και ρίχνουμε μέσα στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε λίγο,προσθέτουμε 2+1/2 ποτήρια νερό χλιαρό μέσα στο οποίο στο ένα έχουμε αραιώσει τους κύβους κότας .
Αδειάζουμε το φαγητό σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 20 λεπτά ή και λιγότερο ανάλογα τον φούρνο αέρα πάνω κάτω μέχρι να δούμε να πιεί όλο το νερό του και να γίνει σπυρωτο .
Καλή όρεξη !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου