Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Χοιρινή τηγανιά με Σάλτσα Γιαουρτιού

Υλικά

700 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά


2 πιπεριές κόκκινες

αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη

2 ποτήρια νερό

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

χυμό από 1/2 λεμόνι

για τη σάλτσα γιαουρτιού

200 γραμμάρια γιαούρτι

2 και 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή ή πικάντικη

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κάρυ

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ελάχιστο αλάτι, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού! Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι. Σε ένα άλλο ποτήρι διαλύουμε το κάρυ μέσα στο χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα.

Δείτε επίσης:  Λαχανόρυζο
Βήμα2

Προσθέτουμε το μείγμα από το κάρυ, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα3

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.

Βήμα4

Για πιο παχύρρευστη υφή μπορούμε να χτυπήσουμε τη σάλτσα μας στο μούλτι σε αυτό το σημείο για 1 λεπτό περίπου.

Βήμα5

Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο.

Βήμα6

Ετοιμάζουμε την τηγανιά μας!

Βήμα7

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις