Είναι πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, έχει λίγες θερμίδες και φυσικά είναι πεντανόστιμη! Εκτός αυτού, είναι το τέλειο «καμουφλάζ» για τα λαχανικά που κρύβονται ανάμεσα στα μακαρόνια για τα πιο «δύσκολα» στο φαγητό παιδιά…
Τι θα χρειαστείτε
3 σκελίδες σκόρδο
2 ματσάκια σέλερι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 καρότο
1 λεμόνι
1 ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι σπαράγκια
225 γραμμάρια πράσινα φασόλια
450 γραμμάρια ψιλοκομμένες τομάτες
180 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
Ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
Μισό φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
2 ματσάκια σέλερι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 καρότο
1 λεμόνι
1 ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι σπαράγκια
225 γραμμάρια πράσινα φασόλια
450 γραμμάρια ψιλοκομμένες τομάτες
180 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
Ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
Μισό φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Πώς θα την φτιάξετε
Βήμα 1ο
Αρχικά, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο και το σέλερι. Αφαιρέστε τα κοτσάνια του μαϊντανού και συνεχίστε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το καρότο. Με ένα peeler, ξύστε τη φλούδα ενός λεμονιού, χωρίς να φτάσετε στην εσωτερική άσπρη επιφάνειά του και έπειτα κόψτε το σε 4 μεγάλα κομμάτια. Κόψτε τα σπαράγκια σε ίσες λωρίδες και «καθαρίστε» τα πράσινα φασόλια.
Βήμα 2ο
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, και το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο. Αφήστε τα υλικά να «δέσουν» για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε.
Βήμα 3ο
Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, την τριμμένη φλούδα απ’ το λεμόνι, τις τομάτες και το νερό. Ανακατέψτε και προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το μίγμα να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει. Τότε, μειώστε την ένταση στο μάτι και αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμα.
Βήμα 4ο
Σε ένα ξεχωριστό σκεύος με βραστό νερό, προσθέστε τα πράσινα φασόλια για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, «ξεβγάλτε» τα σε κρύο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα, ξεφλουδίστε τα και βάλτε τα στην άκρη.
Βήμα 5ο
Προσθέστε το κοφτό μακαρονάκι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και αφήστε να μαγειρευτούν για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente. Συνεχίστε με τα σπαράγκια, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Αφήστε τη σούπα να μαγειρευτεί για 2 λεπτά μέχρι να «δέσουν» τα υλικά και τα σπαράγκια να πάρουν ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα, ενώ ανακατεύετε.
Βήμα 6ο
Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού, γαρνίρετε με τον μαϊντανό, τα φασόλια και την παρμεζάνα και η σούπα σας είναι έτοιμη!
Εννοείται ότι μπορείτε να προθέσετε τα λαχανικά της αρεσκείας σας- αν δεν τρώτε σπαράγκια, για παράδειγμα, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κολοκυθάκια.
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να καθαρίζετε φασόλια, και οι κονσέρβες του σούπερ μάρκετ θα σας δώσουν το ίδιο, πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
Ακόμα και με τα μακαρόνια μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Το κοφτό μακαρονάκι είναι το πιο συνηθισμένο, αλλά και τα κοχύλια ή τα φιογκάκια είναι επίσης ιδανικές επιλογές για τη σούπα σας!
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να καθαρίζετε φασόλια, και οι κονσέρβες του σούπερ μάρκετ θα σας δώσουν το ίδιο, πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
Ακόμα και με τα μακαρόνια μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Το κοφτό μακαρονάκι είναι το πιο συνηθισμένο, αλλά και τα κοχύλια ή τα φιογκάκια είναι επίσης ιδανικές επιλογές για τη σούπα σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου