Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Η Ελλάδα δεν εκδίδει τους «8» γιατί συμφώνησαν να δώσουν απόρρητες πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό

Στο σημείο να θεωρεί ότι «η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες επειδή συμφώνησαν να της προσφέρουν απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό» έχει φτάσει πλέον η Τουρκία. 

Σε έγγραφο της Αγκυρας που περιγράφει τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες -το οποίο υπάρχει στην ιστοσελίδα TRDiplomacy και αναδημοσιεύθηκε από το mignatiou.com- αναφέρεται όσον αφορά την Ελλάδα:   
«Η Ελλάδα δεν εκδίδει τους πραξικοπηματίες.
  • Η Ελλάδα έχει υποφέρει από στρατιωτικά πραξικοπήματα στην ιστορία της, όπως και η Τουρκία. 
  • Εχει κυβερνηθεί από τη χούντα την περίοδο 1967-1974 και έχει περάσει 11 στρατιωτικά πραξικοπήματα και 8 απόπειρες πραξικοπήματος. 
  • Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση 11 μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO από την Ελλάδα. 
  • Οι 8 από τους 11 πραξικοπηματίες διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όταν το πραξικόπημα απέτυχε.
  • Η Ελλάδα, που έχει υποφέρει από αρκετά στρατιωτικά πραξικοπήματα, αρνήθηκε το αίτημα έκδοσης των 8 πραξικοπηματιών. 
  • Λέγεται ότι ο πιο σημαντικός λόγος που η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες είναι επειδή αυτοί συμφώνησαν να δώσουν στην Ελλάδα απόρρητες πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό. 
  • Αυτό το γεγονός δίνει την εντύπωση ότι η Ελλάδα ποινικοποιεί τα στρατιωτικά πραξικοπήματα μόνο όταν υποφέρει η ίδια». 
Στο ίδιο έγγραφο γίνεται επίσης αναφορά στα αιτήματα της Τουρκίας προς τις χώρες της ΕΕ για έκδοση ατόμων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ελάχιστα από αυτά τα αιτήματα έχουν γίνει αποδεκτά από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών. 
Γράφει συγκεκριμένα: «Μεταξύ του 2007 και του 2016 η Τουρκία ζήτησε την έκδοση 399 εγκληματιών από 21 ευρωπαϊκές χώρες. Πολλά από τα αιτήματα αφορούν εγκληματίες των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, DHKP/C, TKP/ML, και της Al-Qaeda. Η Ευρώπη εχει εκδώσει μόνο 11 από τους 399 εγκληματίες, ενώ 271 αιτήματα απορρίφθηκαν, και 117 αιτήματα εκκρεμούν. Από τους 11, οι 4 εκδόθηκαν από την Ρουμανία, οι 3 από τη Γερμανία και οι 2 από την Αυστρία. Η Τουρκία από την πλευρά της έχει λάβει 7 αιτήματα έκδοσης, αποδέχθηκε τα 4, ένα απορρίφθηκε και ένα εκκρεμεί. Η Γερμανία δεν εκδίδει μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ, αγνοώντας πλήρως τα αιτήματα που υποβάλλει η Τουρκία από το 2007 για μέλη του PKK. Η Τουρκία έχει υποβάλει 136 αιτήματα για έκδοση τρομοκρατών από τη Γερμανία, με το Βερολίνο να έχει ανταποκριθεί θετικά μόνο σε τρία».


Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι «η Γερμανία είναι η χώρα όπου κρύβονται οι περισσότεροι τρομοκράτες». Για το Βέλγιο επισημαίνεται ότι δεν εκδίδει τον δράστη της δολοφονίας του Οζντεμιρ Σαμπαντζί και μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP/C Φεχριγές Ερντάλ και τον επικεφαλής του τμήματος Ευρώπης του PKK/KCK’s Ζουμπεγίρ Αϊντάρ. 
Χωριστό κεφάλαιο αποτελεί η τύχη των αιτημάτων έκδοσης που έχει υποβάλει σε ευρωπαϊκές χώρες η Τουρκία για πρόσωπα που κατηγορούνται για την σχέση τους με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και συλλήβδην χαρακτηρίζονται μέλη της «τρομοκρατικής οργάνωσης FETO». Η Τουρκία έχει ζητήσει από ευρωπαϊκές χώρες τη σύλληψη και έκδοση 59 μελών της οργάνωσης FETO μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, μέχρι στιγμής καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει εκδώσει έστω και ένα μέλος της οργάνωσης, ενώ τα πυρά στρέφονται και πάλι προς τη Γερμανία, που δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα για έκδοση 22 ατόμων που σχετίζονται με τον Γκιουλέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις