Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Νορβηγικά τσουρεκάκια (Skillingsboller)

Δεν είναι ακριβώς τσουρέκια αλλά δεν ξέρω πώς να τα πει κανείς στα ελληνικά.


Τι χρειαζόμαστε:
125 γρ βούτυρο
600 ml γαλα
50 γρ μαγιά
125 γρ ζαχαρη
1 κιλό αλεύρι
1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη ή κοπανισμένο



Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)
Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα λιώνουμε το βούτυρο. Προσέχουμε να μην βράσει, να έχει τη θερμοκρασία του δέρματος περίπου.
Βήμα 2
2)
Λιώνουμε μέσα την μαγιά.
Βήμα 3
3)
Ανακατατεύουμε σε μεγάλο μπολ τη ζάχαρη και το αλεύρι (μην βάλετε με την μία όλο το αλεύρι, ίσως να μην χρειαστεί, να μην γίνει δηλ υπερβολικά σφιχτή) και προσθέτουμε το μίγμα του βουτύρου.
Βήμα 4
4)
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 5
5)
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 cm και απλώνουμε σ' όλη την επιφάνεια πρώτα βούτυρο, μετά κανέλα και ζάχαρη.
Βήμα 6
6)
Πιάνουμε την μια μεριά του φύλλου και το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι μέχρι να φτάσει στην άλλη μεριά.
Βήμα 7
7)
Μ' ένα μαχαίρι κόβουμε φέτες 2-3 cm.
Βήμα 8
8)
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Καλό είναι να τα πιέσουμε λίγο προς τα κάτω πριν τα ψήσουμε, ίσα ίσα.
Βήμα 9
9)
Ψήνουμε στους 225°C για 12-15 λεπτά, να ροδίσουν λίγο από πάνω.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις