Τι χρειαζόμαστε:
125 γρ βούτυρο
600 ml γαλα
50 γρ μαγιά
125 γρ ζαχαρη
1 κιλό αλεύρι
1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη ή κοπανισμένο
Πώς το κάνουμε:
1)
Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα λιώνουμε το βούτυρο. Προσέχουμε να μην βράσει, να έχει τη θερμοκρασία του δέρματος περίπου.
3)
Ανακατατεύουμε σε μεγάλο μπολ τη ζάχαρη και το αλεύρι (μην βάλετε με την μία όλο το αλεύρι, ίσως να μην χρειαστεί, να μην γίνει δηλ υπερβολικά σφιχτή) και προσθέτουμε το μίγμα του βουτύρου.
5)
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 cm και απλώνουμε σ' όλη την επιφάνεια πρώτα βούτυρο, μετά κανέλα και ζάχαρη.
6)
Πιάνουμε την μια μεριά του φύλλου και το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι μέχρι να φτάσει στην άλλη μεριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου