Συστατικά
Για το μείγμα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
25 γρ. κακάο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο + έξτρα για άλειμμα
4 μέτρια αυγά
250 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κεράσια γλασέ
100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
175 γρ. χριστουγεννιάτικη γέμιση για γλυκό
Για τα δέντρα
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη άχνη
3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. εχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί με 20x30 καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
Με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει ελαφρά.
Πιο εύκολα ακόμα μπορούμε να τα λιώσουμε στα μικροκύματα.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά τα αυγά.
Όταν τα αυγά αφρατέψουν προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με την λιωμένη σοκολάτα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
Προσθέτουμε τα κεράσια, τα καρύδια και ανακατεύουμε ελάχιστα ακόμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και από πάνω διάσπαρτα ρίχνουμε κουταλιές από το αρωματικό μείγμα.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να είναι το μπράουνι τραγανό αλλά στο κέντρο να είναι ακόμα μαλακό.
Αφήνουμε να κρυώσει πλήρως κατά προτίμηση πάνω σε μια σχάρα.
Για τα δέντρα
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
Στην συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και το χρώμα να πάει παντού.
Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε κορνέ (μύτη) με σχήμα αστεράκι και στην συνέχεια αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Για το στήσιμο
Όταν το brownies κρυώσει καλά κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια στα οποία από πάνω με την σακούλα ζαχαροπλαστικής δημιουργούμε τα δέντρα.
Έχοντας τη μύτη όρθια πιέζουμε έτσι ώστε να πέσει μια ποσότητα χωρίς να κοπεί συνεχίζουμε και σταδιακά μειώνουμε την ροή.
Τραβάμε απότομα στο τέλος έτσι ώστε στο τέλος να δημιουργήσουμε μια μακρόστενη μύτη.
Λιώνουμε την λεύκη σοκολάτα και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Κόβουμε ελάχιστα την μύτη και επάνω σε λαδόκολλα σχεδιάζουμε αστεράκια με την σοκολάτα.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και στην συνέχεια τα τοποθετούμε στην κορυφή των δέντρων.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (19/11) σε ηλικία 72 ετών.
-
H εκπομπή «Today», το πρωινό talk show του ABC, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και στα social med...
-
Την ξεχάσατε;; EYA KAΪΛΗ!!!! Μια χαρα ζει και βασιλευει στο Μιλανο καθοτι αλλαξε.πατριδα
-
«Θόρυβο» έχει προκαλέσει η ανάρτηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας,
-
Η γιαγιά μου έλεγε........ Ρώτησε το μολύβι η γόμα: - Πώς είσαι φίλε μου;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου