Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Η πιο εύκολη και αφράτη βασιλόπιτα

Είναι μια εύκολη, οικονομική και κυρίως πεντανόστιμη βασιλόπιτα! 



Υλικά 
1000 γρ.Φαρίν Απ 

250 γρ.βούτυρο αγελαδινό 

1 κ.γ.αλάτι 

500 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική 

4 αυγά 

250 mlγάλα φρέσκο 

1 Λεμόνι (Ξύσμα) 

2 βανίλιες 

200 γρ.άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση 

Εκτέλεση 
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. 

Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια ή το ξύσμα και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. 

Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό. 

Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το Φαρίν απ και χτυπάμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. 

Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί (28 εκ) βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με Φαρίν απ. 

Τυλίγουμε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε μέσα στο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50 λεπτά περίπου. 

Τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις