Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Λαχταριστή σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα!!!

Λαχταριστή καρυδόπιτα με σοκολάτα!!

Υλικά

    8 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
    8 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
    8 κουταλιές της σούπας τριμμένη καρυδόψιχα
    8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
    ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
    Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο 

 Για το σιρόπι της καρυδόπιτας:
 2 ποτήρια νερό
 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
 χυμό από μισό πορτοκάλι
 1 κομματάκι φλούδα πορτοκαλιού 



Για την επικάλυψη σοκολάτας:
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
 200 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος
 100 γραμμάρια τριμμένο καρύδι.


Εκτέλεση 
Ανακατέψτε στο μιξερ τη φρυγανιά,τη καρυδόψιχα,το ξύσμα πορτοκαλιού,τη κανέλα,το γαρύφαλλο και το μπεικιν. Αφήστε τα στην άκρη και χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά,χτυπήστε και τα ασπράδια  ξεχωριστά  μόνα τους σε άλλο μπωλ μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.
Ενσωματώστε το μείγμα με τους κρόκους στο μείγμα με τη καρυδόψιχα,σιγά σιγά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Τέλος, βάλτε και τη μαρέγκα σιγά σιγά και ανακατεύετε συγχρόνως.Η μαρέγκα θέλει προσοχή για να μην ξεφουσκώσει και πέσει. Πρέπει να είναι αφράτη.
Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη, βάλτε τη σε ενα λαδωμένο ταψάκι με λίγο αλεύρι. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε τη καρυδόπιτα για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα του ταψιού.

Για το σιρόπι:
 Βράστε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.
Μόλις το σιρόπι πήξει λίγο,αποσύρετε απο τη φωτιά και περιχύστε τη καρυδόπιτα. Αφήστε την καρυδόπιτα στην άκρη για να τραβήξει όλο το σιρόπι για τουλάχιστον μισή με μια ώρα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
 Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει προσθέστε και τη κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ένα λείο γλάσο.
Μόλις κρυώσει η καρυδόπιτα στολίστε  τη με τη σοκολάτα και το τριμμένο καρύδι. Βάλτε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να είναι έτοιμη για να τη σερβίρετε.   Άν θέλετε, μπορείτε να τη σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή παγωτό καιμάκι.


Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις