Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Βροντερό «όχι» του Άρειου Πάγου στον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Να μην αναγνωρίζεται ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων εισηγήθηκε σήμερα (12/12) στον Άρειο Πάγο ο αρμόδιος εισηγητής ζητώντας την επικύρωση της απόφασης του Εφετείου Δωδεκανήσου που έκρινε μη νόμιμο (ανυπόστατο) το γάμο
μεταξύ δυο ανδρών.
Ο Άρειος Πάγος, σε μια προσπάθεια να μην βυθιστούν στον απόλυτο βούρκο, οι αξίες και τα ιδανικά πάνω στα οποία βασίστηκε ο ελληνισμός, λόγω των διατάξεων που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζει μπλόκο στους γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών.
Γιατί όχι μόνο φθάσαμε σε σημείο η διαφορετικότητα των φύλων των νεόνυμφων να μην θεωρείται αυτονόητη, αλλά το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά, πυροδοτεί τη θρυαλλίδα έντονων κοινωνικών συγκρούσεων.
Και πώς όχι αφού, προφανώς, η κυβέρνηση έχει βαλθεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία, πλήττοντας βάναυσα το ευαίσθητο κύτταρο της οικογένειας και εισάγοντας παντός είδους πρωτοφανείς καινοτομίες και… εκσυγχρονισμούς.
«Δεν νοείται πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων και εάν γίνει είναι ανυπόστατος», τόνισε χαρακτηριστικά στο Α1 Πολιτικό Τμήμα του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου ο αρεοπαγίτης εισηγητής της υπόθεσης κατά την ακροαματική διαδικασία. Όπως εξήγησε, δε, τόσο από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα όσο και από την ισχύουσα νομοθεσία δεν είναι επιτρεπτός ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.


Σύμφωνα με τον εισηγητή οι λόγοι που δεν μπορεί να είναι νόμιμος ο πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών είναι οι εξής:
1) υπό το νομικό καθεστώς του Αστικού Κώδικα (Α.Κ.), θεωρείται αυτονόητη η διαφορετικότητα των φύλων των νεόνυμφων και ο Α.Κ. αντιλαμβάνεται το γάμο μόνο μεταξύ ετερόφυλων. Η δε αναφορά των διατάξεων του Α.Κ. πλέον, σε «συζύγους» και «μελλόνυμφους», ουδόλως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έγινε για να καταδείξει ότι εφεξής «αναγνωρίζει» πολιτικό γάμο και μεταξύ ομοφύλων, αλλά μάλλον ότι υιοθετήθηκε αυτή η φρασεολογία για λόγους νομοτεχνικούς
2) από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ΔΣΑΠΑ), δεν συνάγεται καταλυτικό επιχείρημα υπέρ της αναγνώρισης πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφύλων, αφού και εκεί διακρίνονται τα δύο φύλα.
Ο Άρειος Πάγος επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του με το νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις