Τρυφερές κοτομπουκίτσες τυλιγμένες σε τραγανό μπέικον και βουτηγμένες σε σάλτσα μπάρμπεκιου.
Όποτε τις φτιάχνω φροντίζω να κάνω μπόλικες, για να μην την ξαναπατήσω όπως την πρώτη φορά που είπα να κάνω λίγες να τις δοκιμάσουμε, και όταν άδειασε το πιάτο όλοι μου έλεγαν «μα είναι δυνατόν να έφτιαξες τόσες μόνο??»
Κι ας είχα ετοιμάσει ένα σωρό άλλους μεζέδες!
Πάμε να σας πω πόσο εύκολα θα ετοιμάσετε αυτό το φοβερό μεζεδάκι!
Θα χρειαστούμε:
800-900 γρ. στήθος φιλέτο κοτόπουλο
12-15 φέτες μπέικον (σε φαρδιές λωρίδες)
1 κούπα BBQ sauce
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
αλάτι
Στην πράξη:
Διαλέξτε την αγαπημένη σας bbq sauce, στα σούπερ μάρκετς κυκλοφορούν πλέον ένα σωρό μάρκες. Εμένα η αγαπημένη μου είναι η Hunt’s, και δεν το λέω με καμιά πρόθεση διαφήμισης, το ξέρετε ότι εμείς σχεδόν ποτέ δια διαφημίζουμε κάποιο προϊόν, απλά αυτήν χρησιμοποιώ γι αυτό και το αναφέρω.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Βάζουμε τα κυβάκια σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.
Κόβουμε κάθε φέτα μπέικον σε 3 μακριές λωρίδες. Γι αυτό είναι καλύτερα να διαλέξουμε φαρδιές και όχι στενές φέτες μπέικον, αλλιώς ίσως χρειαστούμε περισσότερες από αυτές που αναφέρω στα υλικά.
Τυλίγουμε κάθε κυβάκι κοτόπουλου σε μια λωρίδα μπέικον και αν χρειαστεί στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Τα αλείφουμε καλά με σάλτσα bbq και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Κατόπιν βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγη σάλτσα bbq σε κάθε κοτομπουκίτσα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Μέσα σε μισή ωρίτσα δηλαδή, έτοιμο το μεζεδάκι μας!!!
Καλή επιτυχία!
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου