Περισσότεροι από 350 πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών έχουν διωχθεί και το αλαζονικό καθεστώς Ερντογάν πίστευε ότι θα έβρισκε λύση με ανακλήσεις από την εφεδρεία.Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Reuters μέχρι στιγμής το καθεστώς την έχει…πατήσει.
Το Reuters μιλώντας με απόστρατους της αεροπορίας που θα μπορούσαν να επιστρέψουν και να πετάξουν με μαχητικά διαπίστωσε απροθυμία.Μιλώντας με έξι πιλότους που θα μπορούσαν να είναι επιλέξιμο διαπίστωσε ότι μόνο ο ένας το σκέφτεται.
Γιατί υπάρχει τέτοια άρνηση;
Οι λόγοι πρώτα απ΄ όλα έχουν να κάνουν με τα οικονομικά των πιλότων.Οι περισσότεροι εργάζονται σε αεροπορικές εταιρείες κι έχουν μισθούς πολύ μεγαλύτερους από τα 3.200 δολάρια που θα παίρνουν από την τουρκική αεροπορία.
Η τουρκική αεροπορία επεξεργάζεται ένα άλλο σχέδιο για να πάρει πιλότους από ιδιωτικά πανεπιστήμια και να τους εντάξει στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας.Η ηγεσία της αεροπορίας πιστεύει ότι σε δυο χρόνια το πρόβλημα θα έχει λυθεί!
Λίγο δύσκολο να καλυφθεί το κενό 350 χειριστών και 40 τεχνικών τόσο γρήγορα.
“Αυτοί που απολύθηκαν ως επί το πλείστον ήταν έμπειροι στη δουλειά τους.Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας έχει χάσει ένα τεράστιο μέρος της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας της, λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος” αναφέρει στο Reuters ο Arda Mevlutoglu σύμβουλος τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αναλογία αεροσκαφών και πιλότων έχει πέσει κάτω από το 1: 1,5 που θεωρείται αποδεκτό με βάση τα νατοϊκά όρια.
Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει 240 F-16 και 49 F-4s , σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της.
Αεροπλάνα έχουν, πιλότους απ΄ ότι φαίνεται δύσκολα θα βρουν.
http://www.militaire.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου