Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας:Μπορούν τα ελληνικά κόμματα να το αντέξουν;

Όχι άλλη θεωρία,στην οποία πάντα είμαστε καλοί.Είναι ώρα για πράξη ,δράση και έργα. Η πρωτοβουλία από το Ποτάμι για την ημερίδα που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο
για τα εθνικά θέματα,ήταν χρήσιμη και καλή πρωτοβουλία. Ακούστηκαν πολλά ενδιαφέρονατα και αποδείχτηκε ότι στα “θεωρητικά” παίρνουμε άριστα,αλλά όταν έρθει η ώρα να τα εφαρμόσουμε τα κάνουμε θάλασσα.
Η πρόταση για τη θεσμοθέτηση Συμβουλίου Ασφαλείας ήταν η πρόταση που προβλήθηκε περισσότερο απ΄ όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση.Πρόταση σε σωστή βάση η οποία κατά καιρούς έρχεται και επανέρχεται.Τελευταίος  που την είχε καταθέσει πριν ακουστεί πάλι χθες ,ήταν ο πρώην ΥΕΘΑ Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος. Θα ΄πρεπε ήδη να έχει δημιουργηθεί κι όχι απλά να συζητείται…Αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό σε μια χώρα σαν την Ελλάδα,όπου η θεωρία απέχει …αιώνες από τη πράξη;
Χρειάστηκαν δυο χρόνια για να μπορέσουν τα κόμματα να συμφωνήσουν στην σύνθεση των μελών …του ΕΣΡ!!! Το οποίο με κόπους,βάσανα,ίντριγκες,κόντρες,καταγγελίες συνεδριάσεις του ΣτΕ κι άλλα πολλά θα επαναλειτουργήσει με μια σύνθεση από αξιόλογους στους τομείς που δραστηριοποιούνται ανθρώπους.Οι οποίοι ελάχιστη σχέση και γνώσεις έχουν από το τι συμβαίνει στα ΜΜΕ! Αλλά αυτό φαίνεται ότι ελάχιστη σημασία είχε για τα κόμματα που άλλες προτεραιότητες έχουν…





Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα ΄πρεπε να λειτουργεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα,με τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.Θα ΄πρεπε να είναι ένα όργανο που θα είχε λόγο ,άποψη και αρμοδιότητες πάνω και πέρα από τα κόμματα.Αλλά πως να λειτουργήσει; Στο πρώτο που θα “κόλλαγε” θα ήταν η επιλογή των μελών του!Τα ελληνικά κόμματα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αναζητούν υποχρεωτικά τους πιο ικανούς αλλά τους πιο …πιστούς .Πιστούς στα κόμματα εννοείτε…
Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον χρόνος για θεωρίες. Η κατάσταση στα εθνικά θέματα είναι πολύ επιβαρυμένη και δεν αρκούν οι διαπιστώσεις. Από τη μία έχουμε απειλές που εκφράζονται ανοιχτά γύρω μας και από την άλλη υπάρχουν τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα της χώρας που περιορίζουν τις επιλογές μας. Το να συνεχίσουμε να κάνουμε απλές διαπιστώσεις δεν λέμε ότι είναι περιττό,αλλά δεν βοηθά ουσιαστικά σε τίποτα.Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις δύσκολες και για να γίνει αυτό απαιτείται διακομματική συνεννόηση η οποία θα μπορούσε να εκφραστεί μέσω ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που θα λειτουργούσε όπως έπρεπε.
Απ΄ όσα ειπώθηκαν και στην ημερίδα που διοργάνωσε το Ποτάμι,προκύπτει ότι υπάρχει μια τάση από κάποιους στο πολιτικό σύστημα της χώρας να υποβαθμιστούν όσα λένε οι Τούρκοι περί Συνθήκης της Λωζάννης και συνόρων.Μπορεί ο Ερντογάν να έχει στο μυαλό του τη Συρία,το Ιράκ και πολλά άλλα.Τίποτα απ΄ όλα αυτά όμως δεν αναιρεί το θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουμε από την Τουρκία στο Αιγαίο και στη Θράκη. Η Άγκυρα πριν τον Ερντογάν ,αλλά και μετά απ΄ αυτόν είχε και θα ΄χει στόχο την αλλαγή συνόρων και συνθηκών. Αυτό δεν πρόκειται ν΄αλλάξει όσα μέτωπα κι αν έχει ανοιχτά η Τουρκία,όποια ηγεσία κι αν έχει. Η μεγάλη μας διαφορά με την Τουρκία είναι ότι εκείνη έχει σχεδιασμό και στόχευση στις εθνικές της επιδιώξεις .Εμείς αλλάζουμε ρότα ακόμη και με την αλλαγή ενός υπουργού!


http://www.militaire.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις