Υλικά
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλ τσ ρύζι νυχάκι
άνηθο
δυόσμος
1 κύβο λαχανικών
πιπέρι
1 λεμόνι
λάδι.
Τι κάνουμε
Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και κατόπιν ρίχνουμε και το πράσο.
Όταν μαραθεί και το πράσο, ρίχνουμε το ρύζι και το γιαχνίζουμε και αυτό λίγο.
Ρίχνουμε το πιπέρι, τον κύβο και ζεστό νερό έως να σκεπαστούν όλα καλά
Προσθέτουμε 3 κουτ σούπας περίπου άνηθο, 2-3 κουτ. σούπας δυόσμος, το μισό λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφρά
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα
(ελέγχουμε πάντα τα υγρά και δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται λίγο ακόμα αλατάκι)
Μόλις φουσκώσει το ρύζι και προς το τέλος, ρίχνουμε και το άλλο μισό λεμόνι (ή ολόκληρο εάν προτιμάτε) το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε για κάνα 15λεπτο σκεπασμένο
Σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω λίγο φρέσκο λαδάκι και γαρνίρομαι με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.Καλή σας όρεξη !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου