Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Εύκολο γλυκό ψυγείου με άνθος αραβοσίτου σοκολάτα και πτι μπερ

Έχω μια αδυναμία στα μπισκοτογλυκάκια!

Γι’αυτό και προσπαθώ να εξαντλήσω όλες τις παραλλαγές που υπάρχουν!


Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
550γρ γάλα+220γρ για την σαντιγί
6 κ.σ ζάχαρη
1 φάκελο Garni
Λίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550γρ γάλα,την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει (Ανακατεύουμε συχνά για να μην κάνει κρούστα)

Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200γρ γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.




Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ,βουτάμε τα μπισκότα (να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν) και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ.

Απλώνουμε την μισή κρέμα σοκολάτας, από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ, πάλι μια στρώση κρέμας, μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί.

Πασπαλίζουμε με τρούφα, τριμμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις