Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Κωνσταντοπούλου στο «Ακραίως»: Να κάνουμε επανάσταση για να ανατρέψουμε το μνημονιακό καθεστώς (Βίντεο)

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.



«Ας κάνει εκλογές ο κ. Τσίπρας όποτε έχει κέφια, κι αν βρει την ψήφο του…  Ο κ. Τσίπρας έκανε κάποιες επιλογές πολύ νωρίς, και λυπάμαι για τον εαυτό μου που δεν το διέγνωσα έγκαιρα» ανέφερε σε προσωπικό τόνο.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάνης, η κ. Κωνσταντοπούλου έστρεψε τα πυρά της εκ νέου κατά της κυβέρνησης. «Το πιο επικίνδυνο είναι ότι η ίδια η κυβέρνηση έχει συναινέσει στη σχετικοποίηση όλων των διεθνών συμβάσεων, το διεθνούς δικαίου. Ότι έχει συνομολογηθεί από την κυβέρνηση, θέτει εν αμφιβόλω το διεθνές κεκτημένο» επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Με την υπογραφή που έβαλε ο πρωθυπουργός στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, έβαλε τα θεμέλια του συνολικού κλονισμού του διεθνούς δικαίου, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Ο κ. Ερντογάν τα βρίσκει και τα κάνει, γιατί τυγχάνει μίας προνομιακής συμπεριφοράς από την ΕΕ, από την Ελλάδα. (…) Αυτή τη στιγμή οι διεργασίες στην ΕΕ, είναι διεργασίες πλήρους μετάλλαξης της δημοκρατίας με πρώτο θύμα της χώρας μας.

Σε αυτό το σημείο άφησε αιχμές και κατά της στάσης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για τις απαντήσεις που έδωσε κατά καιρούς, στον τούρκο ομόλογό του. «Ας υπάρξει ένα μέτρο στις δηλώσεις του Προέδρου, που κάνει επαναστατική γυμναστική, δήθεν υπεράσπισης της χώρας την ώρα που ο ίδιος έχει συμβάλει στην υποβάθμιση των διεθνών σχέσεων της χώρας , και της δημοκρατίας στη χώρα. Δεν υπάρχει δημοκρατία στη χώρα, ζούμε σε ένα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό καθεστώς. Και πρέπει εμείς να κάνουμε μία επανάσταση, να ανατρέψουμε αυτή την απολυταρχία, αυτό το μνημονιακό καθεστώς» υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Επανέλαβε τους χαρακτηρισμούς που έχει διατυπώσει κατά καιρούς κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως «σημασία έχει οι άνθρωποι που ζουν στη χώρα, που δεν είναι βολεμένοι, να διεκδικήσουν τη ζωή τους, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Αν σας φαίνεται βαρύ το ξεφτιλισμένος, θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι συμβαίνει στη χώρα, πως σας φαίνεται που γίνεται παρακρατικού τύπου παρέμβαση στη Δικαιοσύνης, πως σας φαίνεται που αυτοκτονούν άνθρωποι που έζησαν τίμια».

Αναφερόμενη στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, τόνισε πως αυτό είναι παράνομο και θα πρέπει να αποκηρυχθεί. Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε ότι, εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος που συγκρότησε η ίδια ενώσω ήταν Πρόεδρος της Βουλής:

Δεν έχουμε χρέος, έχει αποδειχθεί πως το χρέος μας είναι παράνομο. Υπάρχουν πορίσματα που νομιμοποιούν και αποδεικνύουν πως είναι παράνομο. Από το 2015 υπάρχουν δύο πορίσματα της επιτροπής για το χρέος, που εξοπλίζουν τη χώρα με όλα τα επιχειρήματα και τα εργαλεία ώστε να αποκηρυχθεί το χρέος. Το αποτέλεσμά τους υπάρχει ήδη από το 2015, εκδόθηκαν δύο εκθέσεις του ΔΝΤ που συνομολογούν πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Δηλαδή το ΔΝΤ λέει πως πρέπει να διαγραφεί. Αυτό που έγινε δεκτό σε όλο τον κόσμο, είναι εντυπωσιακό πως εδώ στην Ελλάδα δεν το κάνουμε σημαία. (…) Η ουσία είναι πως κάποιοι μέσα στη χώρα αυτή δεν θέλησαν η χώρα να χειραφετηθεί, κάποιοι δούλεψαν για να παραμείνουμε σε καθεστώς επιτροπείας, δούλεψαν για τους δανειστές. Δημιουργήθηκε ένα Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, ξεπουλιέται και η τελευταία δημόσια περιουσία, συζητιούνται Eurogroup με Eurogroup τα ψέματα Τσίπρα. Η παρούσα κυβέρνηση, δεν είναι παρά μία ακόμα κυβέρνηση επιτετραμμένων της τρόικας.

 «Το χρέος πρέπει να αποκηρυχθεί, δεν λέγεται μονομερής ενέργεια, αλλά κυριαρχική ενέργεια. Κάθε κράτος που αναγνωρίζει τη κυριαρχία, κάθε κράτος που δεν έγινε προτεκτοράτο, έχει αυτό το δικαίωμα, κυριαρχικά να αποκηρύξει το χρέος που δεν δημιουργήθηκε στους πολίτες» είπε. 

Συνοψίζοντας τη θέση της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως θα πρέπει να γίνει «αποκήρυξη του χρέους» και να διεκδικήσει η χώρα «αποζημιώσεις από τους δανειστές».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι δεν είχε γνώση των συζητήσεων περί δραχμής, όπως επίσης και τον φερόμενο διάλογο Ολάντ και Πούτιν για αυτό το ενδεχόμενο. «Από τη στιγμή που επιλέχθηκε η άρνηση ρευστότητας, η υποχρέωση κάθε έντιμου ανθρώπου είναι να προστατέψεις το λαό, δηλαδή να μην υλοποιηθεί αυτή η ασφυξία» είπε

Αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε η ίδια με τον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας με την ίδια παρουσία του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη:
Η συνάντηση στο Μαξίμου είχε γίνει με πρωτοβουλία δική μου, όπου ο κ. Τσίπρας μου είπε πως δημιουργήθηκε μία ομάδα η οποία διερευνούσε τρόπου ώστε να αποκρουστεί η ασφυξία που μας επέβαλαν οι δανειστές. Τότε ο κ. Βαρουφάκης είχε πει πως εκπονεί ένα σχέδιο με μία ομάδα για να αποκρουστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. (…) Είναι για μένα ξεκάθαρο πως όταν σου κόβουν τη ρευστότητα, πρέπει να βρεις τον τρόπο να αμυνθείς. Και δεν ζούμε στην εποχή του Χαλκού, το δίλημμα ευρώ ή δραχμή δεν υφίσταται.

 Κατά τα άλλα, η κ. Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στη Δικαιοσύνη, ενώ χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό» το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες:
Τον εάν η δικαιοσύνη είναι όμηρος των κυβερνήσεων εναπόκειται στο φρόνημα των λειτουργών της. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι η πρώτη κυβέρνηση που προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Και δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει πως κάνει χειρότερες παρεμβάσεις από αυτή Σαμαρά – Αθανασίου. Η κυβέρνηση κάνει παρακρατικού τύπου παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Υπό τον φόβο ότι θα πληγεί η υπουργική αυθαιρεσία- το νόμο Παππά που είναι κατάδηλα αντισυνταγματικός- με μία απόφαση της δικαιοσύνης, παρακολουθούμε φαινόμενα απόπειρας εκβίασης δικαστικών λειτουργών. Όλοι μας καλούμαστε να υπερασπιστούμε την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης.

«Οι πρώτοι που πρέπει να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία τους είναι οι ίδιοι οι δικαστικοί. Η συναλλαγή με την εκτελεστική εξουσία, η ενδοτικότητα στην εκτελεστική εξουσία δεν είναι τιμητικά για τους δικαστές. Αυτό είναι ευτελισμός της Δικαιοσύνης. Το να υπάρχει παρεμβατισμός από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όλα αυτά είναι ένα φαινόμενο κατάπτωσης θεσμικής» συνέχισε.










http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις