Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Δούρου και Κιμούλης στην Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση! Τσίπρας: «Να μη χάσουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία»

Άντε και ας πούμε πως οι πανεπιστημιακοι, έχουν σχέση με το αντικείμενο του Συντάγματος…
Ο ηθοποιός και η … Περιφερειάρχης, ίντα σχέση έχουν, μωρέ;;;

Έχουν σπουδάσει… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ;
Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ.1.Έφτασε στην Ελλάδα στα βράχια, και θέλει να κάνει και Συνταγματική Αναθεώρηση  ο… πρωθυπουργεύων Τσίπρας…

Υ.Γ.2.  Μέχρι τώρα, κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο… και αυτός ο ρημαδότοιχος, δεν λέει να πέσει… τόσο γερός είναι ένας τοίχος σπιτιού που έγινε το… 1960;;;; (βρε έκαναν καλή δουλειά οι μαστόροι κάποτε…)
Υ.Γ.3. Συνταγματική Αναθεώρηση… χμμμμμμμμ… για να καλυφθούν όλα τα μνημόνια… και όλες οι ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ….
 
«Παίρνουμε μία πρωτοβουλία που δεν θέλουμε να είναι κυβερνητική πρωτοβουλία, εξ ου κι εσείς είστε εδώ, εκπροσωπείτε, όχι μόνο διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους ή ακαδημαϊκούς χώρους, αλλά εκπροσωπείτε και το ευρύτερο φάσμα των απόψεων που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τα μέλη που συγκροτούν την Οργανωτική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
«Διότι, στόχος μας είναι να μη χάσουμε ως χώρα μία μεγάλη ευκαιρία, Συνταγματική Αναθεώρηση δεν γίνεται κάθε μέρα, δεύτερον, να μη χάσουμε την ευκαιρία, αξιοποιώντας και καταγράφοντας όλες τις απόψεις», τόνισε.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει τη διαδικασία, αυτή θα είναι η διαδικασία, η κοινοβουλευτική». «Θέλουμε, όμως, πριν από την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε ο τελευταίος βουλευτής, τα κόμματα, η Βουλή ως συλλογικό υποκείμενο, να έχει καταγεγραμμένες τις απόψεις, τις αντιθέσεις, τις συμπτώσεις και τις πιθανές συνθέσεις, μέσα από μία πλατιά και ουσιαστική διαδικασία διαλόγου», επεσήμανε.
«Γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να απασχολήσει ει δυνατόν τον τελευταίο πολίτη, για το τι πρέπει να αλλάξει και τι όχι, ποια είναι η γνώμη και η άποψη σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο για τη συγκρότηση όλων των διαδικασιών, γιατί το Σύνταγμα διέπει ως θεσμικό πλαίσιο όλες τις διαδικασίες του πολιτεύματος, της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικης ζώης», πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση, σημειώνοντας ότι δεν κατέστη δυνατόν να ανταποκριθούν όλοι όσοι προσκλήθηκαν, για λόγους που είχαν να κάνουν με τις προσωπικές υποχρεώσεις τους.



Τα πρόσωπα που στελεχώνουν την Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Σπουρδαλάκης Μιχάλης, ως επικεφαλής (Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Μουζέλας Νίκος (Ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας LSE)
Παραράς Πέτρος (Καθηγητής, πρώην αντιπρόδρος ΣτΕ)
Μαραβέγιας Ναπολέων (Καθηγητής)
Γκόλιας Γιάννης (Πρύτανης ΕΜΠ)
Τζήκας Τάσος (Πρόεδρος ΔΕΘ)
Δημόπουλος Θάνος (Πρύτανης πανεπιστημίου Αθηνών)
Γιώργος Κιμούλης (Ηθοποιός)
Κωνσταντίνος Μίχαλος (Πρόεδρος ΕΒΕΑ)
Κώστας Αγοραστός περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Ρένα Δούρου , περιφερειάρχης Αττικής
Δούρου: «Σπουδαία η επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος!»
«Πρόκειται για μία πολύ σπουδαία Επιτροπή και μία πάρα πολύ σπουδαία πρωτοβουλία», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Η κ. Δούρου που συμμετέχει στην Επιτροπή -η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, των πανεπιστημίων, της Τοπικής Αυτοδίκησης για πρώτη φορά- έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υποκαθιστά το άρθρο 110 του Συντάγματος.
«Είναι μία διαδικασία που σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχει ακολουθηθεί δεκαετίες πριν, είναι πρώτη φορά για τη χώρα μας», είπε και τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σπουδαίο ότι αναγνωρίζεται η σημασία της παρουσίας οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή δημοσίων αρχών που είναι πάρα πολύ κοντά στον πολίτη και την καθημερινότητά του και άρα φέρει πολύ σπουδαία εμπειρία, όχι μόνο σε νομικό, θεσμικό πλαίσιο, αλλά που θα παράξει απτό αποτέλεσμα για τις ζωές όλων μας».
«Πρόκειται να λειτουργήσουμε συνεκτικά μεταξύ της Κοινωνίας των Πολιτών, διάφορων φορέων που δεν προβλέπονται από τις διαδικασίες, και του τελικού αποτελέσματος», πρόσθεσε.
Η περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι ξεκινά ο διάλογος, σήμερα, με αυτήν τη συμβολική συνάντηση «που δεν είναι, όμως, ένας τυχαίος συμβολισμός κενός γράμματος», καθώς «ήδη έβαλε γύρω από το τραπέζι φορείς πολύ διαφορετικούς και πολύ σημαντικούς για τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις