ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ και θα το φτιάχνετε συνέχεια Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!!!
Υλικά
4 αυγά
1/2 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
150 γραμ.ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά σούπας νερό
125 γραμ βούτυρο
115 γραμ αλεύρι
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
Σάλτσα σοκολάτας
4 κουταλιές σούπας κακάο
5 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
λίγο γάλα φρέσκο
Τι κάνουμε
Χτυπάμε τα 4 ασπράδια αυγών με το 1/2 κουταλάκι χυμό σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ τους 4 κρόκους με 150 γραμ άχνη ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας νερό μέχρι να ασπρίσει .
Προσθέτουμε τα 125 γραμ.βούτυρο λιωμένο και 115 γραμ αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα .
Κλείνουμε το μίξερ ρίχνουμε λίγο λίγο 1/2 λίτρο χλιαρό γάλα και χτυπάμε με το σύρμα .Ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο μείγμα .
Βάζουμε το κέικ σε ταψάκι 20 Χ 20 καλά βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 60 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 4 κουταλιές κακάο με 5 κουταλιές καστανή ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι λίγο γάλα και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο κακάο ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να το φέρουμε στην υφή που θέλουμε. Βγάζουμε το κέικ απ το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ρίχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας και βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες! Μπορούμε να το προσφέρουμε και χωρίς σοκολάτα!!!Καλή επιτυχία !!!
Από την φίλη μου Eva Triantafilidou
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου