Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Τι δείχνει το χρώμα στα ούρα για την υγεία σας

Τα ούρα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο διάγνωσης ασθενειών στον άνθρωπο από τις πρώτες ημέρες της ιατρικής επιστήμης.

Διάφορα χαρακτηριστικά που έχουν τα ούρα, όπως το χρώμα, η πυκνότητα και η μυρωδιά τους, μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την γενικότερη κατάσταση της υγείας ενός ατόμου.
Τα ούρα μπορεί να έχουν αρκετά διαφορετικά χρώματα. Το φάσμα των χρωμάτων μπορεί να είναι από βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα μέχρι εντελώς διάφανο.
Χωρίς χρώμα (Διάφανα ούρα)
Αυτό είναι σημάδι ότι το σώμα σας έχει μεγάλη ποσότητα νερού. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση, εκτός από το ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να επισκέπτεστε πιο συχνά την τουαλέτα εκείνη την ημέρα!
Ανοιχτό κίτρινο χρώμα
Αυτό είναι φυσιολογικό χρώμα των ούρων. Είστε υγιείς και καλά ενυδατωμένοι.
Σκούρο κίτρινο
Κανονική κατάσταση γενικά, αλλά το σώμα σας χρειάζεται ενυδάτωση. Είναι καλό να πείτε μερικά υγρά, ή νερό.
Χρώμα σαν κεχριμπάρι, ή σαν μέλι
Αυτό το χρώμα ούρων είναι σημάδι ότι το σώμα σας έχει εξαντληθεί και έχει άμεση ανάγκη από νερό, ή κάποια υγρά. Θα πρέπει να πιείτε νερό αμέσως, επειδή το σώμα σας θα αφυδατωθεί σοβαρά.
Καφετί χρώμα
Σύμφωνα με έρευνες αυτό το χρώμα δείχνει ότι έχετε πρόβλημα στο συκώτι. Μπορεί να είναι κάποια ασθένεια του ήπατος, ή το σώμα σας να είναι πάρα πολύ αφυδατωμένο.
Ροζ έως κοκκινωπό
Κάποιες φορές συμβαίνει όταν έχετε φάει παντζάρια, βατόμουρα, ή ραβέντι. Αν όχι, μπορεί να έχετε αίμα στα ούρα σας. Ή θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της νόσου των νεφρών, κάποιας λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος, προβλήματος στον προστάτη, ή κάτι άλλο. Μπορεί να είναι ακόμη και δηλητηρίαση από μόλυβδο, ή υδράργυρο.
Πορτοκαλί
Μπορεί να μην πίνετε αρκετό νερό. Ή θα μπορούσατε να έχετε μια πάθηση του ήπατος, ή του χοληδόχου πόρου.
Μπλε ή Πράσινο
Υπάρχει μια σπάνια γενετική ασθένεια που μπορεί να μετατρέψει τα ούρα σας σε μπλε, ή πράσινα. Επίσης ορισμένα βακτήρια μπορεί να έχουν μολύνει το ουροποιητικό σύστημα. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, είναι κάποια χρωστική ουσία από κάτι που φάγατε, ή κάποιο φάρμακο. Δεν είναι κάτι απειλητικό για τη ζωή σας, αλλά είναι σώφρον να ενημερώσετε το γιατρό σας.
Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις