Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Καργιόκα στο ταψί παστάκια!!! Απόλαυση σκέτη !!

Η απόλυτη απόλαυση
Υλικά



300 γρ, καρύδια χοντροκομμένα 
150 γρ. βούτυρο βιτάμ 
1 ζαχαρούχο γάλα (400gr.) 
5 κουταλιές της σούπας κακάο 
4 βανίλιες 3 πακέτα πτι μπερ 
3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας 

για το Γλάσο 

500 γρ κουβερτούρα  
1,5 κουταλιά της σούπας βιτάμ
1/2 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος 

Εκτέλεση: 

Kάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι Χοντροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά σε ένα μπολ
Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.
Μόλις ανακατευθούν προσθέτουμε το λικέρ, το Βιτάμ λιωμένο, το γάλα  και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους, Απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι  μεμβράνη και  απλώνουμε ομοιόμορφα  επάνω την ζύμη σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει εντελώς. 
Μόλις παγώσει, Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνουμε και την κουβερτούρα σε κομματάκια ανακατεύουμαι και λιώνουμε την κουβερτούρα ρίχνουμε  και το βούτυρο και την βάζουμε σ’ ένα μπολ
Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.
Βγάζουμε τη μεμβράνη από το γλυκό και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω 
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα κι έτοιμο !!! Καλή επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις