Η Γερμανία οφείλει να τροποποιήσει το συντομότερο τη νομοθεσία της προκειμένου να καταστεί ευκολότερο να απελαύνονται οι «κήρυκες του μίσους» και δυνητικά επικίνδυνα πρόσωπα, υποστήριξε ο Στέφαν Μάγερ, σημαίνον στέλεχος της Ένωσης
Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), του βαυαρικού αδελφού κόμματος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του μείζονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Ο Μάγερ, εκπρόσωπος της CSU για θέματα δημόσιας ασφάλειας στην Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή, επισήμανε, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει σημειώσει προόδους στον αγώνα εναντίον των ισλαμιστών εξτρεμιστών, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα, συμπεριλαμβανομένης της λήψης μέτρων για να απελαύνονται πρόσωπα που θα μπορούσαν να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με τον Μάγερ, η Ιταλία έχει απελάσει 102 «κήρυκες του μίσους» από την 1η Ιανουαρίου 2015, πρόσωπα τα οποία δεν είχαν καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα, αλλά βρίσκονταν στη διαδικασία της ριζοσπαστικοποίησής τους.
«Πρέπει να αλλάξουμε τις προϋποθέσεις (για τη χορήγηση άδειας) παραμονής προς την ίδια κατεύθυνση», είπε ο Μάγερ στην εφημερίδα. «Πρέπει να προχωρούμε σε απελάσεις πιο αυστηρά, όπως η Βαυαρία, που αποτελεί μοντέλο για τα άλλα κρατίδια».
Η CSU επικρίνει έντονα την Μέρκελ για την πολιτική της έναντι των προσφύγων και των μεταναστών.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι χθες βράδυ, επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι απελάσεις των μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο στην Ευρώπη.
Η Γερμανία προχώρησε στην απέλαση περίπου 16.000 μεταναστών οι αιτήσεις των οποίων να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίφθηκαν από τον Ιανουάριο ως τα τέλη του Ιουλίου – έναν αριθμό που είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τις 21.000 οι οποίες είχαν γίνει όλο το 2015 – ενώ περίπου 35.000 μετανάστες εγκατέλειψαν εθελοντικά τη χώρα, δεχόμενοι οικονομικά κίνητρα.
Στα τέλη του Ιουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, υπήρχαν 215.000 μετανάστες που θα όφειλαν να φύγουν από τη Γερμανία, αν και σε 163.000 επετράπη να παραμείνουν για ανθρωπιστικούς λόγους.
Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι χρειάζονται βελτιωτικές κινήσεις παρά τη ραγδαία αύξηση των απελάσεων.
Ακόμη, ο Μάγερ είπε ότι η Γερμανία πρέπει να εντείνει την παρακολούθηση των 2.000 και πλέον τεμενών στη χώρα που κηρύττουν μια ριζοσπαστική εκδοχή του ισλάμ και να πάψει να επιτρέπει σε θρησκευτικά ιδρύματα να εισάγουν πνευματικούς από αραβικές χώρες. Οι χώρες της Ευρώπης πρέπει εξάλλου να αυξήσουν την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών τους, ανέφερε ο ίδιος.
Η λήψη μέτρων ασφαλείας στη Γερμανία αναμένεται να κυριαρχήσει σε μια σύνοδο των ηγετικών ομάδων των δύο αδελφών κομμάτων που ξεκινά σήμερα στο Βερολίνο. Το κείμενο θέσεων που προετοιμάστηκε ενόψει της συνόδου αυτής καλεί μεταξύ άλλων να αυξηθεί η γερμανική χρηματοδότηση στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ που είχε οριστεί ότι θα δοθεί εφάπαξ από το Βερολίνο στον συνασπισμό πρέπει να αυξηθεί και η γερμανική συνεισφορά να συνεχιστεί επ' αόριστον, σύμφωνα με το κείμενο αυτό, το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου