Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Όλο το χρονικό των γκανγκστερικών δολοφονιών κατά των αδελφών Αεροπόρων και του στενού τους κύκλου- Ποια εγκλήματα έμειναν ανεξιχνίαστα- Ποιοι συνελήφθησαν και η καταδίκη 2 αστυνομικών

Δείτε όλο το χρονικό των γκανγκστερικών δολοφονιών των αδελφών Αεροπόρων και του στενού τους κύκλου- Ποιοι τους έβγαλαν από τη μέση- Ποιες στυγερές δολοφονίες έμειναν ανεξιχνίαστες- Ποιοι συνελήφθηκαν και η καταδίκη των 2 αστυνομικών 
Του Αντρέα Πολυκάρπου

Τη δεκαετία του 1990 το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην Κύπρο ανάμεσα σε φατρίες του υποκόσμου πήρε τη μορφή του αιματοκυλίσματος. Στυγερές δολοφονίες, ενέδρες θανάτου και ανατινάξεις αυτοκινήτων σκορπούσαν τον τρόμο.
Κανένας πολίτης δεν μπορούσε να νιώθει ασφαλής. 
Οι σκηνές που εκτυλίσσονταν θύμιζαν ταινία με μαφιόζικη πλοκή γεμάτη σκοτεινές δολοφονίες, εγκληματικές δολοπλοκίες που μπροστά τους θα ερυθριούσαν οι πρωταγωνιστές των μυθιστορημάτων μεγάλων αστυνομικών έργων.
Άνθρωποι γαζώθηκαν από σφαίρες μέσα σε πολυσύχναστους δρόμους.
Η Onlycy  επέλεξε και σας παρουσιάζει τα εγκλήματα που στοίχισαν τη ζωή στους αδελφούς Αεροπόρους αλλά και άλλα στα οποία εμπλέκονται πρόσωπα από το στενό τους κύκλο. 
Κάποια από τα εγκλήματα παραμένουν ακόμα ανεξιχνίαστα με τους δολοφόνους να κρύβουν καλά τα ανομολόγητα μυστικά τους.
Κορύφωση του δράματος ήταν η σύλληψη δύο αστυνομικών.
Τα γεγονότα
Το ξεκαθάρισμα ξεκίνησε το 1995.
Στις 10 Αυγούστου 1995 ο Μιχάλης Χατζηκώστας άλλως Μίχαλος ετών 44 από την Αχερίτου φίλος των αδελφών Αεροπόρων σκοτώθηκε σε δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού.
Ολόκληρη η κοινωνία βούιζε για το γεγονός ότι κάποιοι τον έβγαλαν από τη μέση καταφέρνοντας να θεωρηθεί η δολοφονία του ως αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Ο λόγος για το γεγονός ότι η κοινή γνώμη έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα ήταν το ότι ένα μήνα προηγουμένως είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Χατζηκώστα με τοποθέτηση βόμβας στο αμάξι του. Κανένας δεν είχε συλληφθεί τότε. 
Στις 28 Αυγούστου 1995 ο Ανδρέας Χατζηβασίλης γνωστός ως Κίκας 32 ετών, φίλος της οικογένειας Αεροπόρων εκτελέστηκε με γκανγκστερικό τρόπο. Το καρτέρι θανάτου έγινε έξω από το νυχτερινό κέντρο « Μόντε Καπούτο» στη Λεμεσό όπου και τον γάζωσαν με αυτόματο όπλο καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητο του. Συνοδηγός του ήταν μια Βουλγάρα καλλιτέχνιδα η οποία και δεν τραυματίστηκε.
Μερικούς μήνες αργότερα, στις 16 Οκτωβρίου 1995 ο Ονησίφορος Χαραλάμπους από το Κολόσι άλλως Φορής ηλικίας 50 χρονών έμελλε να είναι το επόμενο θύμα. 
Η ενέδρα στήθηκε έξω από τη λέσχη του στην Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό. 
Ο κλοιός για την οικογένεια Αεροπόρων άρχισε να σφίγγει. 
Μετά τη δολοφονία του Φορή κασέτες είχαν δει το φως της δημοσιότητας όπου και ενέπλεκαν αξιωματικούς της αστυνομίας και απλούς αστυνομικούς στο φονικό του Φορή. 
Καμία έρευνα δεν προχώρησε αφού δεν βρέθηκε κανένας μάρτυρας και ο φάκελος της υπόθεσης είναι μέχρι και σήμερα καταχωρημένος στα ανεξιχνίαστα εγκλήματα.
3 χρόνια μετά 
3 χρόνια μετά, το 1998, έμελλε να είναι η αρχή του τέλους για δύο αδέλφια της οικογένειας Αεροπόρων.
Οι ψυχρές δολοφονίες τους συγκλόνισαν ολόκληρο το νησί.
Στις 31 Ιουλίου 1998 ο Άντρος Αεροπόρος μόλις 34 χρονών από το Κολόσι γαζώθηκε από αυτόματα όπλα καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητο του έξω από νυχτερινό κέντρο στην πολυσύχναστη, τουριστική περιοχή της Γερμασόγειας. 
Ο Άντρος Αεροπόρος συνοδευόταν από Ρωσίδα η οποία και τραυματίστηκε κατά τη ρίψη των πυροβολισμών.
Το φρικτό αυτό έγκλημα παρέμεινε στα ανεξιχνίαστα. 
Στις 16 Σεπτεμβρίου 1998 ο φίλος της οικογένειας Αεροπόρων Μάριος Παναγίδης 32 χρονών δολοφονήθηκε με χολιγουντιανό τρόπο έξω από βενζινάδικο της Λεμεσού. 
Για την αιμοσταγή δολοφονία καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο Ιερόθεος Χριστοδούλου Ρόπας, ο Νίκος Νικολάου και ο Αρμένιος Αράμ Χαρατουνιάν.
Μέχρι σήμερα τόσο ο Ρόπας όσο και ο Νικολάου δεν παραδέχονται ότι εμπλέκονταν στη δολοφονία του Παναγίδη επιρρίπτοντας ευθύνες σε όσους έλαβαν μέρος στο ανακριτικό έργο.
Δύο μήνες μετά, στις 16 Δεκεμβρίου 1998 δολοφονήθηκε ο έτερος αδελφός Χαμπής Αεροπόρος ετών 36 μέρα- μεσημέρι στην καρδιά της Λεμεσού μέσα σε πολυσύχναστο δρόμο. 
Το καρτέρι ήταν πολύ καλά σχεδιασμένο από τους δράστες. 
Ο Χαμπής Αεροπόρος επέστρεφε από το Γεν. Νοσοκομείο Λεμεσού με τον εξάδελφο του Χαράλαμπο Ονησιφόρου ο οποίος είχε τραυματιστεί το 1995 σε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του και επισκεπτόταν το νοσοκομείο για Φυσιοθεραπείες. 
Καθώς οδηγούσε ο Χαμπής Αεροπόρος με τον εξάδελφο του, δύο κουκουλοφόροι οπλοφορούντες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο ενοικιάσεως τους πλησίασαν απειλητικά και συγκρούστηκαν μαζί τους.
Αμέσως, ο Χαμπής,  πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο για να μπορέσει να γλιτώσει τη ζωή του, όμως οι δράστες πρόλαβαν και τον γάζωσαν με αυτόματα όπλα.
Ο Ονησιφόρου κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί. 
Οι συλλήψεις των αστυνομικών
Για τη δολοφονία του Χαμπή Αεροπόρου συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν οι αστυνομικοί Χρίστος Συμιανός και Σάββας Σάββα «Κινέζος» καθώς και ο Προκόπης Προκοπίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις