Υλικά
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερού γάλα
5 αυγά
2 ποτήρια φαρίν απ
1 ποτήρι κακάο σκόνη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
250 γραμ.βιτάμ
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη σε 2 ποτήρια νερό και βράσιμο 5-6 λεπτά
Γκανάζ επικάλυψης
330 κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο
300 γραμ.κουβερτούρα
1 γεμάτη κουταλιά σούπας βιτάμ
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το κέικ.
Χτυπάμε στο μίξερ μερικά λεπτά το βιτάμ να αφρατέψει.
Ρίχνουμε και την ζάχαρη και πάντα χτυπώντας προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το κακάο, το μπέκιν πάουντερ ,και τέλος την φαρίν απ.
Προθερμαίνουμε εντωμεταξύ όσο χτυπάμε τα υλικά το φούρνο στους 180 βαθμούς,.
Βουτυρώνουμε πυρέξ η ταψάκι αδειάζουμε τπ μείγμα χαράζουμε με μαχαίρι στο κέντρο 2 κύκλους γιατί δεν θέλουμε να φουσκώσει πολύ και ψήνουμε 40 λεπτά ακριβώς.
Αφήνουμε να κρυώσει κι ετοιμάζουμε το σιρόπι .
Στο κρύο κέικ ρίχνουμε παντού το ζεστό σιρόπι .
Περιμένουμε να πιεί το σιρόπι και να ψιλοκρυώσει.
Ετοιμάζουμε την γκανάζ.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα να ζεσταθεί και να φουσκώσει , όχι να βράσει,και ρίχνουμε μέσα σε κομμάτια τις σοκολάτες και το κακάο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ,όχι μεταλλικό στην γκανάζ.
Οταν λιώσει η σοκολάτα τραβάμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα την κουταλιά βιτάμ να γυαλίσει και ανακατεύουμε απαλά.
Οταν χλιαρή η γίνει γκανάζ περιχύνουμε όλη την σοκολατόπιτα α πάει παντού .
Αν θέλουμε λιώνουμε άσπρη σοκολάτα σε μπαίν μαρί και κάνουμε σχέδια .
Στολίζουμε με οτιδήποτε θέλουμε ,εγώ είχα γλυκό κεράσι ,αλλά μπορεί να στολιστεί με οτιδήποτε ,η ακόμα για να απογειωθεί η εμφάνιση με ροζέτες από σαντιγί!! Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.