Τι θα χρειαστείτε:
• 1/2 κιλό φύλλο κρούστας (περίπου 10 φύλλα)
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο
• 2 μπούτια κοτόπουλου φιλέτο
• 1 ποτηράκι κρασί
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1/4 γραβιέρα τριμμένη
• 1 ποτήρι γάλα
• μαϊντανό, δυόσμο, μέντα ψιλοκομμένα
• λάδι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Πως θα το ετοιμάσετε:
•Βράζετε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία με ένα ποτήρι νερό και αφού βράσει, προσθέτετε λάδι και το αφήνετε να κοκκινίσει. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να τσιγαριστεί. Αφού τσιγαριστεί το σβήνετε με το κρασί.
•Αφού τσιγαριστεί καλά και από τις 2 μεριές προσθέτετε λίγο νερό (να καλύψει το μισό κοτόπουλο) προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου.
•Αφού βράσει το κοτόπουλο, κρατάτε το ζωμό με το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε.
•Σε μια μικρή λεκάνη, προσθέτετε τις πιπεριές, τα μυρωδικά, το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ζωμό από το κοτόπουλο και το κοτόπουλο και τα ανακατεύετε καλά.
•Στρώνετε τα φύλλα σε ένα ταψί, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και στρώνετε 4 φύλλα στη βάση, ρίχνοντας μέσα τη γέμιση και βάζοντας και τα υπόλοιπα 6 φύλλα από πάνω.
•Πριν βάλετε την πίτα στο φούρνο, την κόβετε σε κομμάτια και ραντίζετε με λίγο νερό
•Ψήνετε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς και κατόπιν βάζετε το ταψί στο κάτω μέρος της κουζίνας για μισή ώρα έτσι ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω μέρος της πίτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου