ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
300 γρ. φέτα
300 γρ. κασέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κεσεδάκι ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
500 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλ. μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνετε τα τρία αυγά και χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι.
Συνεχίζετε να χτυπάτε και ρίχνετε το γιαούρτι, μετά από λίγο το σπορέλαιο, το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια.
Μετά από λίγο το μείγμα αρχίζει να δένει και αφήνετε το πιρούνι και ζυμώνετε ελαφρά με το χέρι μέχρι να γίνει μία εύκαμπτη μαλακή ζύμη.
Τρίψτε το κασέρι και θρυμματίστε την φέτα.
Προσθέστε στο μείγμα των τυριών τα 2 αυγά και τα μυρωδικά και φτιάξτε την γέμιση.
Για να φτιάξετε τα τυροπιτάκια παίρνετε λίγο ζυμάρι το κάνετε μία μπάλα και το ανοίγετε με τον πλάστη η με ένα ποτήρι ή ακόμα και με το χέρι σε ένα στρογγυλό φύλλο.
Βάζετε μία κουταλιά από το μείγμα των τυριών και κλείνετε τα τυροπιτάκια πατώντας με ένα πιρούνι στις άκρες για να κλείσει καλά και να μην χυθεί η γέμιση.
Βάζετε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα περνάτε με χτυπημένο αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 0C και ψήνετε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά τα τυροπιτάκια σας.
300 γρ. φέτα
300 γρ. κασέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κεσεδάκι ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
500 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλ. μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνετε τα τρία αυγά και χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι.
Συνεχίζετε να χτυπάτε και ρίχνετε το γιαούρτι, μετά από λίγο το σπορέλαιο, το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια.
Μετά από λίγο το μείγμα αρχίζει να δένει και αφήνετε το πιρούνι και ζυμώνετε ελαφρά με το χέρι μέχρι να γίνει μία εύκαμπτη μαλακή ζύμη.
Τρίψτε το κασέρι και θρυμματίστε την φέτα.
Προσθέστε στο μείγμα των τυριών τα 2 αυγά και τα μυρωδικά και φτιάξτε την γέμιση.
Για να φτιάξετε τα τυροπιτάκια παίρνετε λίγο ζυμάρι το κάνετε μία μπάλα και το ανοίγετε με τον πλάστη η με ένα ποτήρι ή ακόμα και με το χέρι σε ένα στρογγυλό φύλλο.
Βάζετε μία κουταλιά από το μείγμα των τυριών και κλείνετε τα τυροπιτάκια πατώντας με ένα πιρούνι στις άκρες για να κλείσει καλά και να μην χυθεί η γέμιση.
Βάζετε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα περνάτε με χτυπημένο αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 0C και ψήνετε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά τα τυροπιτάκια σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου