ΥΛΙΚΑ
100 γρ αλεύρι σικάλεως
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μαλακό
80 γρ βούτυρο
80 γρ αγνό μέλι (κατά προτίμηση πεύκου)
3 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγγα
50 γρ ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
50 γρ φουντούκια ξεφλουδισμένα και ψημένα
1 φακελάκι βανιλίνη
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C
1. Χτυπάμε πολύ καλά το μέλι με το βούτυρο ώσπου να σχηματιστεί μια αφρώδης μάζα.
2. Προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
3. Βάζουμε και τα δύο αλεύρια και τη βανιλίνη.
4. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια τριμμένα και τελευταία τα ασπράδια και ανακατεύουμε μαλακά από κάτω προς τα πάνω.
5. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο και αλευρωμένο.
6. Ψήνουμε στογια 40-45 λεπτά.
7. Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη και σερβίρουμε μαζί με κόκκινη μαρμελάδα (βατόμουρα, μύρτιλα, κεράσια κλπ.)
100 γρ αλεύρι σικάλεως
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μαλακό
80 γρ βούτυρο
80 γρ αγνό μέλι (κατά προτίμηση πεύκου)
3 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγγα
50 γρ ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
50 γρ φουντούκια ξεφλουδισμένα και ψημένα
1 φακελάκι βανιλίνη
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C
1. Χτυπάμε πολύ καλά το μέλι με το βούτυρο ώσπου να σχηματιστεί μια αφρώδης μάζα.
2. Προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
3. Βάζουμε και τα δύο αλεύρια και τη βανιλίνη.
4. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια τριμμένα και τελευταία τα ασπράδια και ανακατεύουμε μαλακά από κάτω προς τα πάνω.
5. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο και αλευρωμένο.
6. Ψήνουμε στογια 40-45 λεπτά.
7. Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη και σερβίρουμε μαζί με κόκκινη μαρμελάδα (βατόμουρα, μύρτιλα, κεράσια κλπ.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου