Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Θεοδωράκης: Δεν θα γίνουμε μέρος του παλιού συστήματος που πολεμάμε



-Η περιουσία του κράτους στις τράπεζες ήταν 18 δισεκατομμύρια και τώρα δεν είναι ούτε ένα δισεκατομμύριο. Αυτό το έγκλημα έχει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ.

-Ο κ. Τσίπρας δηλητηρίασε την ελληνική κοινωνία λέγοντας πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.
-Δαιμονοποίησε τους αντιπάλους του, πρωτοστάτησε στον διχασμό στην Ελλάδα και τώρα ξαφνικά ζητάει εθνική συνεννόηση.
-Στην Ελλάδα τα μνημόνια ήταν αφορμή για ένα εμφύλιο πόλεμο και αυτό είναι το μεγάλο ιστορικό λάθος των πολιτικών.
-Η χώρα είχε πρωθυπουργούς που έσκιζαν τα μνημόνια και μετά τα εφάρμοζαν μόνοι τους.
-Στον κ.Τσίπρα δεν λείπουν κάποιοι Βουλευτές, λείπουν οι λύσεις και οι άνθρωποι.
-60.000 ελληνικές εταιρίες ζητάνε να μετεγκατασταθούν στην Βουλγαρία. Οι εξαγωγές και οι επενδύσεις μειώνονται και η ανεργία μεγαλώνει.
-Σε κόμμα της διαπλοκής εξελίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να παζαρέψει τις τηλεοπτικές άδειες και θέλει να ελέγξει το κράτος έτσι ώστε να μοιράζει παιγνίδι σε διάφορα συμφέροντα.
Αυτοί είναι οι βασικοί ισχυρισμοί του Σταύρου Θεοδωράκη στην μαραθώνια συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Στα επίμονα ερωτήματα γιατί το Ποτάμι δεν συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ή γιατί δεν συμπράττει μέτωπο με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε:
Το Ποτάμι ήρθε στην πολιτική ζωή του τόπου για να αλλάξει τα πράγματα, και αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν συνεργαστούμε είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη ΝΔ, είτε με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα γίνουμε μέρος του παλιού συστήματος που πολεμάμε. Θεωρούμε ότι η καταστροφή της χώρας, η χρεοκοπία της χώρας έχει την υπογραφή τους. Οι δικές μας προτεραιότητες είναι η σύγκρουση με το κομματικό κράτος και η απελευθέρωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κάνει 10 μήνες τώρα είναι να ενισχύει το κομματικό κράτος και να προβάλει εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, στις εξαγωγές και στις επενδύσεις.
Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε την περίπτωση του υπουργού κ.Σπίρτζη ο οποίος θέλει να διορίσει διπλές ηγεσίες στις συγκοινωνίες και σε όλους τους Οργανισμούς που εποπτεύει. Αυτό ετησίως αποτιμάται σε 100.000 ευρώ για κάθε ένα πρόσωπο που θέλει επιπλέον να διορίσει ο κ. Σπίρτζης. Σε άλλο σημείο της κουβέντας ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι οι διοικητές των νοσοκομείων που παύονται από τους υπουργούς για να διορίσουν τους δικούς τους διοικητές, συνεχίζουν κατά κανόνα να πληρώνονται μέχρι να τελειώσει η πενταετής σύμβαση που έχουν υπογράψει. Έτσι οι διοικήσεις των 118 νοσοκομεία της χώρας πληρώνονται και δύο και τρεις φορές ανάλογα με τις αλλαγές που κάνουν οι υπουργοί πολλές φορές και των ίδιων κομμάτων.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ένα καταιγισμό ερωτημάτων «γιατί το Ποτάμι ψήφισε το μνημόνιο του κ. Τσίπρα», απάντησε μεταξύ άλλων: To Ποτάμι ήταν το ρυμουλκό που κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη. Την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας ήταν πολύ κοντά στο «όχι». Είχε ένα κόμμα που διαλυόταν, ενώ το μισό του υπουργικό συμβούλιο δεν ήθελε να τον ακολουθήσει. Το Ποτάμι, λοιπόν, μπήκε στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ξεκαθάρισε πρώτο, ότι αν ο Πρωθυπουργός αλλάξει άποψη και πάει στο «Ναι» το Ποτάμι και οι 17 βουλευτές θα τον στηρίξουν. Αν το Ποτάμι είχε πει ‘’όχι’’ και έβγαινε ‘’απέναντι’’ τότε και τα παλιά κόμματα θα έλεγαν ‘’όχι’’», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις