Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΣΟΥΤΣΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό
λίγο λάδι
λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδικύμινο
 ρίγανη
 πιπέρι μαύρο
 αλάτι
 λίγο μπαχάρι
αλεύρι για το τηγάνι
σάλτσα ντομάτας φρέσκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Ζυμώνετε τα υλικά του κιμά (στο τέλος το κρασί). Πλάθετε σε οβάλ σχήμα τα σουτζουκάκια, αλευρώνετε καλά και τηγανίζετε με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά. Έχετε βάλει την σάλτσα σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα να σιγοβράζει με λίγο λάδι και μπαχαρικά (τα ίδια με του κιμά). Όταν κρυώσουν τα σουτζουκάκια, τα ρίχνετε σιγά σιγά στην σάλτσα και τα βράζετε λίγο να φουσκώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.