ΥΛΙΚΑ
μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό
λίγο λάδι
λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδικύμινο
ρίγανη
πιπέρι μαύρο
αλάτι
λίγο μπαχάρι
αλεύρι για το τηγάνι
σάλτσα ντομάτας φρέσκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνετε τα υλικά του κιμά (στο τέλος το κρασί). Πλάθετε σε οβάλ σχήμα τα σουτζουκάκια, αλευρώνετε καλά και τηγανίζετε με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά. Έχετε βάλει την σάλτσα σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα να σιγοβράζει με λίγο λάδι και μπαχαρικά (τα ίδια με του κιμά). Όταν κρυώσουν τα σουτζουκάκια, τα ρίχνετε σιγά σιγά στην σάλτσα και τα βράζετε λίγο να φουσκώσουν.
μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό
λίγο λάδι
λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδικύμινο
ρίγανη
πιπέρι μαύρο
αλάτι
λίγο μπαχάρι
αλεύρι για το τηγάνι
σάλτσα ντομάτας φρέσκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνετε τα υλικά του κιμά (στο τέλος το κρασί). Πλάθετε σε οβάλ σχήμα τα σουτζουκάκια, αλευρώνετε καλά και τηγανίζετε με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά. Έχετε βάλει την σάλτσα σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα να σιγοβράζει με λίγο λάδι και μπαχαρικά (τα ίδια με του κιμά). Όταν κρυώσουν τα σουτζουκάκια, τα ρίχνετε σιγά σιγά στην σάλτσα και τα βράζετε λίγο να φουσκώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου