Υλικά
500 γρ. λιγκουίνι500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
6 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
2 κλωναράκια βασιλικό (και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 1/2 φλιτζ. νερό
Τριμμένο τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λιγκουίνι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι, τον βασιλικό, το λάδι, τα το αλάτι, το πιπέρι, και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι ζυμαρικά να γίνουν al dente και το νερό να έχει σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 9 λεπτά). Αλατοπιπερώνουμε με αλάτι και πιπέρι και γαρνίρετε με βασιλικό. Σερβίρουμε με λάδι και παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.