Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τι συζήτησαν Κοτζιάς-Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα το 2016.

Η κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία, καθώς και η ελληνο-ρωσική συνεργασία, ήταν τα βασικά θέματα που τέθηκαν επί
τάπητος στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.




«Κάναμε μία σειρά από συναντήσεις στον ΟΗΕ. Ξέρετε, η Γενική Συνέλευση είναι πάρα πολύ σημαντική τόσο για τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις, όσο και για τις διμερείς και στο πλαίσιο αυτό είδαμε και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας. Το 2016 είναι το Έτος Ελληνο-ρωσικής φιλίας και συνεργασίας και τον κάλεσα να έρθει αυτό το έτος στην Αθήνα, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τη συνεργασία μας», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς σε δήλωση του στην ΕΡΤ.

«Όπως είναι φυσιολογικό με τους Ρώσους σήμερα συζητήσαμε αναλυτικά το Συριακό, όπως το κάνουμε με όλους όσους συναντούμε. Σήμερα το πρωί είδαμε και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν επί του θέματος. Έχουμε συζητήσει και με τους Αμερικάνους, έχουμε συζητήσει δύο φορές με τους υπόλοιπους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρώπης, εδώ στη Νέα Υόρκη. Το Συριακό, λοιπόν, οι προοπτικές συνεργασίας και οι στόχοι που υπάρχουν σε αυτό. Κουβεντιάσαμε, επίσης, για την κατάσταση στην Ουκρανία και ασφαλώς για την ελληνο-ρωσική συνεργασία», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, ερωτηθείς για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις